İZKA'dan tarihe ve kültüre destek

Güncelleme Tarihi:

İZKAdan tarihe ve kültüre destek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2018 10:42

İZKA'dan tarihe ve kültüre destek

Haberin Devamı

İZMİR Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından İzmir'deki taşınmaz kültür varlıklarının korunması, iyileştirilmesi, kent hayatı ve turizme kazandırılması ile kentsel yaşam kalitesi ve turizmde rekabetçiliğin artırılması amacıyla ilan edilen 'Kültür Varlıklarının Korunması ve Yaşatılması Mali Destek Programı' kapsamında Konak Belediye'sinin 'Tepecik Semt Merkezi Restorasyon ve Hayata Geçirme Projesi' ile İzmir Kent Değerlerini Koruma ve Geliştirme Derneği'nin 'Yenilikçi Öğrenme Merkezi' projesinin imza törenleri gerçekleştirildi.

İzmir Kalkınma Ajansı'nda gerçekleştirilen törene Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve İzmir Kent Değerlerini Koruma ve Geliştirme Derneği'nin Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Yüce katıldı. Konak Belediyesi, sosyal kültürel faaliyetler ve eğitim alanlarında kentin geneline göre dez avantajlı olan Tepecik bölgesinde kısmen yıkılmış tescilli bir binayı restore ederek bir kültür ve eğitim merkezine dönüştürecek. Bu merkez sayesinde bölgenin sosyal, kültürel anlamda canlandırılması ve kentle entegrasyonunun sağlanması hedefleniyor.

İzmir Kent Değerlerini Koruma ve Geliştirme Derneği'nin destek almaya hak kazanan projesi kapsamında ise tarihi İstiklal Okulu restore edilerek Yenilikçi Öğrenme Merkezi haline getirilecek. Tescilli bir yapının Kemeraltı, Kadifekale, Agora tarihsel aksında kent yaşamına kazandırılması, bu bölgede 7-18 yaş grubu çocuklar ve gençlerin faydalanabileceği, yenilikçi öğrenme yöntemlerinin uygulanacağı bir merkez oluşturulması projenin ana hedefi.

Proje, Konak ilçesi Kemeraltı bölgesinde bulunan Tarihi İstiklal Okulu'nun, Yenilikçi Öğrenme Merkezi olarak restore edilmesini içeriyor. Tescilli yapının Kemeraltı ve Agora tarihsel aksında kent yaşamına kazandırılması, bu bölgede 7-18 yaş grubu çocuklar ve gençlerin faydalanabileceği, yenilikçi öğrenme yöntemlerinin uygulanacağı bir merkez oluşturulması hedefleniyor. Restorasyonu tamamlanan yapı hem Kemeraltı esnafı çocukları hem bölgeye alışveriş için gelen vatandaşların çocukları için bir 'çocuk emanet merkezi' olarak işlev görecek. Merkezde oluşturulacak olan atölyeler, ders çalışma alanları, kütüphane imkanlarına erişim konusunda dezavantajlı olan bölge sakinlerinin çocukları ve gençlerinin yararlanabilmesini sağlayacak. Robotik kodlama, marangozluk, 3D yazıcılar ile mekanik, havacılık ve uzay, sanat ve el işi atölyelerinin kurulması amaçlanıyor.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!