İstekli öğrencilerin LGS farkı

Güncelleme Tarihi:

İstekli öğrencilerin LGS farkı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2019 11:27

İZMİR'de 2 yıl önce eğitim öğretim hayatına başlayan İstek İzmir Okulları ve Aydın'da geçen yıl açılan İstek Kuşadası Okulları'nın öğrencileri Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında başarılı oldu.

Haberin Devamı

 

İstek Okulları, Aydın'daki ilk yılında Kuşadası ilçe birincisi ve il ikincisi çıkardı. Sınava giren öğrencilerden 6'sı yüzde 1'lik başarı diliminde yer aldı. Yüzde 2'lik başarı dilimine 2, yüzde 3'lük dilime ise 3 öğrenci girmeyi başardı. Sınava giren toplam 48 öğrenciden 11'i ise yüzde 10'luk başarı dilimine girdi.

Farklı fen ve Anadolu liselerine kayıt hakkı kazanan birçok öğrencinin eğitimlerine İstek İzmir Anadolu Lisesi'nde devam edeceği belirtildi. İstek İzmir Okulları Ortaokul Müdürü Ayşin Kahya, öğrencilerin başarısıyla gurur duyduklarını belirterek, "Öğrencilerimizi akademik, sosyal ve duygusal alanlarda destekleyen öğretmenlerimizi, gösterdikleri çaba ve sabır ile son güne kadar disiplinli bir şekilde çalışan tüm öğrencilerimizi kutluyor, yaşam boyu başarılarının devamını diliyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!