Öğretmenler Günü İzmir’den Mardin’e uzanan gönül köprüsü ile kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenler Günü İzmir’den Mardin’e uzanan gönül köprüsü ile kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2018 18:17

Öğretmenler Günü İzmir’den Mardin’e uzanan gönül köprüsü ile kutlandı

Haberin Devamı

İZMİR Güzelbahçe’de bulunan bir özel okulda Öğretmenler Günü kutlamaları töreni, Mardin ilinde bulunan Misak-ı Milli Ortaokulu ile ortaklaşa yapıldı. Misak-ı Milli Ortaokulu öğrencilerinin İzmir’e gönderdiği mesajların ekranlara yansıtıldığı kutlamada, öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çekildi. İletişim kurulan okul öğrencilerine aynı zamanda kırtasiye ve giyim yardımı yapılacağı açıklandı.

İzmir Güzelbahçe’de bulunan özel bir okulda, Öğretmenler Günü kutlama töreni, Mardin’in Nusaybin ilçesinde yer alan Misak-ı Milli Ortaokulu ile ortaklaşa yapıldı. Törene, Güzelbahçe İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü, Güzelbahçe Garnizon Komutanı Albay Feridun İşler ve Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce katıldı. Misak-ı Milli Ortaokulu öğrencilerinin İzmir’e gönderdiği mesajlar ekranlara yansıtıldığı törende, okul öğrencilerine kırtasiye, giyim gibi konularda maddi yardım yapılacağı  Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü tarafından açıklandı. Tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladığını belirten Güzelbahçe İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, "Kutsal mesleğimiz uğruna canlarını feda etmiş  tüm şehit öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Öğretmenlerim, sizler sorumluluğu büyük ve bir o kadar da zorlu bir yolun yolcularısınız. İnsanlığın yararına olan her şeyi öğretir ve öğütlersiniz. Toplumun ilerlemesine, birlik ve beraberliğin sağlanmasına ve insanlığın gerektirdiği tüm davranışların öğretilmesine büyük bir azim ve kararlılıkla gayret gösterirsiniz" diye konuştu.

'TEKNOLOJİYE YETİŞMEDE EKSİKLİĞİMİZ,

Nusaybin’de bir okul müdürü ile bağlantı kurup oradaki öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutlamak hedeflediklerini dile getiren Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü, “Buradaki pırıl pırıl çocuklarımız gibi az önce ekranlardan gördüğümüz oradaki pırıl pırıl çocuklarımızın da eğer varsa ihtiyaçlarını, kırtasiye, giyim kuşam konusunda biz de böyle bir proje yapmak istedik böylelikle bugün kutladığımız 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün de özel bir anlamı olsun. Ancak hava şartları sebebiyle bağlantımız istediğimiz gibi olmadı. Ancak bu projemizi gerçekleştirmek istiyoruz. Dünyada eğitimin ve öğretmenin en önemli olduğunu anlayan lider Mustafa Kemal Atatürk olmuştur. Kurtuluş Savaşı sırasında esas savaşın cehaletle savaş olduğunu bildiği için o dönemde öğretmenler kurulu kongresini toplamıştır. Bugünün güçlü Türkiyesinin temelleri o dönemde atılmıştır. Ancak bu yeterli değil. Teknolojiye yetişmede eksikliğimiz, mesleki liselerde geri kalmışlığımız elbette eğitim alanlarımızdaki sorunlarımız. İnşallah hepimizin dileği eğitim sorunlarımızı en kısa sürede çözerek çağdaş ülkeler düzeyine ulaşabilmemizdir" dedi.

Tören emekli öğretmenlerin şeref plaketleri ile onurlandırılmasıyla sona erdirildi.

Hande NAYMAN / İZMİR,(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!