Genç ayakkabı tasarımcılarına ödül

Güncelleme Tarihi:

Genç ayakkabı tasarımcılarına ödül
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2018 12:39

Genç ayakkabı tasarımcılarına ödül

Haberin Devamı

EGE Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (EDDMİB), Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması'nda erkek ayakkabı tasarımı kategorisinde ilk 3 ödülü kazanan İzmirli genç tasarımcıları, başarı belgesi ve çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması'nda erkek ayakkabı tasarımı kategorisinde ilk 3 ödülün tamamını İzmirli tasarımcılar kazandı. Yarışmada Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Oya Cevizkaya birinci olurken, Kaan Eratalay ikinci, Alparslan Şendağlı ise üçüncülüğü elde etti. DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri Yunus Emre Yürekli ve Ece Pınar Demirel ise 3. Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması'nda finale kaldı. EDDMİB Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Zandar, Yönetim Kurulu Üyesi Halil Gündoğdu, DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Nesrin Önlü, Aksesuar Tasarımı Anasanat Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Neşem Ertan Ayata, DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Öznur Enes, Öğr. Gör. Pelin Demirtaş Dikmen, Öğr. Gör. Canan Erdönmez ve Öğr. Gör. Mustafa Kula'nın katıldığı toplantıda genç tasarımcılar başarılarından dolayı ödüllendirdi.

ÜNİVERSİTE İLE İHRACATÇI ARASINDA TAKIM ÇALIŞMASI

EDDMİB Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Zandar, tasarımcıları sektöre entegre edebilmek için üniversitelerle karşılıklı işbirliği içinde olmak istediklerini söyleyerek staj konusunda öğrencilere ellerinden gelen desteği sunabileceklerini ifade etti. 7 yıldır deri tasarım yarışması düzenlediklerini belirten Zandar, 2019 yılı başında yarışma için hazırlıklara başlayacaklarını ve sonlarına doğru sonlandıracaklarını anlattı. Işıkkent'te öğrencilerin uygulamalı olarak çalışabileceği bir alan oluşturabileceklerini dile getiren Zandar, "Workshop alanı için elde kalmış makineleri hibe edelim, bir tesis kuralım ve çocuklar istedikleri zaman gidip çalışsınlar, denemeler yapsınlar. Işıkkent'te bunu yapabilirsek sektöre de yakın olurlar. Sektörün en büyük sıkıntısı tasarım. Bunun için her zaman destek vermeye hazırız. Okula gelip derslere de katılabiliriz. İhracat ve sektörle ilgili öğrencilere bilgi veririz. Dünyada sanayi otomasyona doğru gidiyor. Bütün tasarımların sisteme uygun olması gerekir. Mühendis tasarımcı olmadan birşey üretemez, tasarımcı da mühendis olmadan onu ürüne çeviremez. Bu bir gerçek. Bizim yapacağımız takım çalışmasının iyi sonuçlar çıkaracağına inanıyorum" dedi.

DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerinin İzmir'de kapısını çalacak bir saraciye firması bulmakta zorlandıklarını dile getirmesi üzerine konuşan EDDMİB Yönetim Kurulu Üyesi Halil Gündoğdu ise sektördeki tasarım sorununa dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Ben saraciye sektöründe bulunmama karşın DEÜ'de de böyle bir bölüm olduğunu bilmiyordum. Bizim kendimize özgü tasarımımız yok. Fasona çalışıyoruz. Dünyada yapılan çantaların benzerlerini sunmak için sipariş alıyoruz. Bunun değersiz olduğunu biliyoruz. Bir gün sizden daha kaliteli bir firma buldukları zaman o müşterilerin hepsi gidecek. Deri konfeksiyonda müşteri sıkıntısı var. Biz saraciyeciler olarak bunu yaşamak istemiyoruz."

Nevra UÇKAÇ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!