Gaziemir'de 2B mitingi

Güncelleme Tarihi:

Gaziemirde 2B mitingi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2018 15:45

Gaziemir'de 2B mitingi

Haberin Devamı

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde çalışmaya başlayan Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün İzmir'in Gaziemir İlçesi Sarnıç Mahallesi'ndeki 2B arazileri için açıkladığı rayiç bedelleri halk protesto etti. Yüzlerce kişi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazarak destek istedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yürüttüğü Sarnıç'taki 2B arazileriyle ilgili çalışma sonucunda İzmir Defterdarlığı'nca metrekare başına belirlenen rakamlara tepki gösterildi. Sarnıç'ta, 'orman vasfını yitirmiş araziler' üzerinde evleri ve iş yerleri bulunan yüzlerce vatandaş, devletin kendilerinden istediği rayiç bedellerinin çok yüksek olduğunu belirtmet için toplandı. Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan toplantıda metrekare fiyatı 830 TL çıkan rayiç bedellerinin aşağı çekilmesini istendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazan vatandaşlar konunun çözümü için destek istedi, randevu talep etti.

'İŞGALCİ DEĞİL, BU TOPRAKLARIN GERÇEK SAHİBİYİZ'

Sarnıçlılar adına konuşan Murat Koç,şunları söyledi:

"Sarnıç'ta yaşayan vatandaşlar, devletine, milletine, bayrağına sadakatle bağlı, devletin bölünmez bütünlüğünü savunan, devletine bağlı, kanunlara saygılı vatandaşlardır. Yetkililere sesleniyorum, sesimizi duyun. Bizler ne bağış, ne de hibe istiyoruz. Kanunsuz, illegal hiçbir talebimiz yoktur. Devletin malında gözümüz yoktur. Burada yaşayan herkes oturduğu arazisini para karşılığı almıştır. Sarnıçlılar işgalci değildir. Ancak açıklanan rakamlar çok yüksek olduğu için hiçbir Sarnıçlının bu rakamları ödeyecek gücü yoktur. Cumhuriyet Meydanı'nda 25 kuruş daha ucuz ekmek satan kulübenin önündeki kuyruklar bunun en büyük göstergesidir. Çıkan yasaların iyi yorumlanmamasından dolayı mağduriyet yaşıyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm devlet büyüklerimizden sorunumuzun çözümü için destek istiyoruz. Sorunumuzun çözümü, taleplerimizi iletmek için Cumhurbaşkanımızda randevu talep ediyoruz."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!