Epic Fair 2019 için geri sayım

Güncelleme Tarihi:

Epic Fair 2019 için geri sayım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2019 14:08

2016 yılında ilki gerçekleşen Epic Fair, 2019 Nisan’da, 4. senesinde, iki ayrı mekandaki 3 ayrı sahnesi ile daha kapsamlı bir festivale dönüşüyor.

Haberin Devamı

 

Yurt dışı ve yurt içinden önemli isimlerin gün boyu sürecek canlı performansları, aktiviteler ve yeme-içme seçenekler ve eşsiz atmosferi ile Epic Fair, bu yıl 3500 müzik severi ağırlayacak. Festival organizasyonunu yaratıcı iletişim, etkinlik ajansı Publiko üstleniyor. Kendine Has ana sponsorluğundan gerçekleşecek festivalde Red Bull Music, kendi sahnesi ile festivalde yer alıyor. Festivalin diğer destekçileri ise Art Israel ve Institut Français Turquie.

 

Kimler Sahne Alıyor?

Festivalin yurt dışından konukları;

Afro-funk’ın yükselen ismi Togo kökenli Fransız grup Vaudou Game,

Londra’nın dünya müzik sahnesine son armağanı, elektronik post-punk grubu HMLTD,

Haberin Devamı

İsrailli psych-rock grubu Ouzo Bazooka,

yine İsrail’den elektronik üçlüsü Shame On Us,

Disco Halal label’ı çatısı altında üretimlerine devam eden elektronik müzik prodüktörü Naduve,

ve Birleşik Devletler doğumlu, müzisyen, prodüktör Alek Lee.

 

Festivalin yerli sahneden isimler ise dikkat çekici;

Ülkenin kült progressive rock grubu Nekropsi,

Şamanistik bir ayini andıran performanslarında tekno ve folk’u bir araya getiren İnsanlar,

Geçtiğimiz sene Montreux Jazz festivalinden, en iyi çıkış yapan grup ödülü ile dönen elektronik üçlüsü Islandman,

2018’in en dikkat çekici albümlerinden birine imza atan Gözyaşı Çetesi,

Ülkenin yükselen synth pop akımında kendine has bir yer edinen Brek,

Yerli sahnenin özgün stile sahip ikilisi Hedonutopia,

2005’ten bu yana dijital müzik blog’u ile farklı projelerd eyer alan Undomondo.

 

Festival ayrıca lokal dj’lere de programında yer veiyor;

Ülkenin köklü bağımsız kültür sanat yayını Bant Mag.,

İzmirli alt-kültür oluşumu Apeiron Collective,

Untitled mahlası ile İzmir’de farklı işlere imza atan Local Soundboyz,

ve Mini Müzikhol’ün resident Dj’leri arasında yer alan Jan.

 

Haberin Devamı

Vaudou Game (Togo, Fransa)

Türkiye’de ilk kez sahne alacak Afro-funk grubu Vaudou Game, Togo, Benin’de ortaya çıkan vaudou kültürünün günümüzdeki meyvesi. Blues ve funk sularında yüzen grup, James Brown, Otis Redding ve Wilson Picket gibi kült isimlerin Rythm’n Blues mirasını sürdürüyor.

 

Vaudou Game’in 2018’de yayınladığı  3. stüdyo albümlerinin adı Otodi. Otodi, 70’lerde İskoçlar tarafından Lome, Togo’da inşa edilen klasik bir stüdyo. Dünya üzerinde bu eş değerde sadece 20 stüdyo kaldığı söyleniyor. Sadece müziği ile değil kayıt rengi ile de 70’lerin funk dünyasına dönmeye karar veren grup, albümün tüm kayıtlarında Lome’nin yerel müzisyenleri ile çalışmış.

 

Haberin Devamı

HMLTD (İngiltere)

Birleşik Krallık’ın en yeni ve en heyecan verici gruplarından HMLTD, seyirciye meydan okuyan performansları, düşük bütçeli ancak kült filmlerde görülebilecek abartılı kostümleri, balo salonlarından fırlayan pop, punk, elektronik ve trap karışımı sesleri ile izleyenlerin onlardan büyük zevk almasını veya tiksinmelerini istiyorlar, çünkü onlara göre kararsızlık bir tepki değildir.

 

Görüntü ve müzikleri ile 80’lerin Yeni Romantik akımının mirasını sürdüren HMLTD, dönemin David Bowie’si ile de karşılaştırılıyor.

 

NME, The Guardian gibi yayınların en iyiler listesinde kendine şimdiden yer bulan, bu art pop kolektifinin ülke sınırları içindeki ilk performansı ile Epic Fair’de olacak.

Haberin Devamı

HMLTD (İngiltere)

Birleşik Krallık’ın en yeni ve en heyecan verici gruplarından HMLTD, seyirciye meydan okuyan performansları, düşük bütçeli ancak kült filmlerde görülebilecek abartılı kostümleri, balo salonlarından fırlayan pop, punk, elektronik ve trap karışımı sesleri ile izleyenlerin onlardan büyük zevk almasını veya tiksinmelerini istiyorlar, çünkü onlara göre kararsızlık bir tepki değildir.

 

Görüntü ve müzikleri ile 80’lerin Yeni Romantik akımının mirasını sürdüren HMLTD, dönemin David Bowie’si ile de karşılaştırılıyor.

 

NME, The Guardian gibi yayınların en iyiler listesinde kendine şimdiden yer bulan, bu art pop kolektifinin ülke sınırları içindeki ilk performansı ile Epic Fair’de olacak.

 

Haberin Devamı

Shame On Us (İsrail)

Tel Avivli 3 prodüktörü bir araya getiren Shame On Us, solo kariyerleri ile Tel Aviv elektronik müzik sahnesinin önemli isimleri arasında yer alan Naduve, Alek Lee ve Yovav’dan oluşan prog bir araya getiriyor.

 

Daha önce Glastonbury ve Garbicz gibi festivallerde görücüye çıkan grup, John Talabot’un label’ı Hivern Discs’ten çıkardığı ilk release’inin plak formatındaki baskıları, dünya çapında çok kısa sürede tükendi.

 

Shame On Us, çöl havasını kesintisiz bir dans partisine dönüştüren performansı ile ilk kez Türkiye’de olacak.

Nekropsi

Ülkenin progresif rock sahnesinin kült ismi Nekropsi, uzun yıllar sonra İzmir’e Epic Fair ile dönüyor.

 

İlk albümleri “Mi Kubbesi”ni 1996 yılında yayımlayan Nekropsi, kısa sürede yurtiçi ve yurtdışında ismini duyurarak geniş bir dinleyici kitlesi edindi.  Sahnedeki performanslarıyla kendilerinden sıkça söz ettiren grup, 2007’de “Sayı 2” ve 2009’da “1998” albümlerini yayımladı. Her ay yeni bir şarkıyı paylaştıkları “Aylık” albümü 2013 senesi içerisinde tamamlanarak yayımlandı. 5 senelik bir aranın ardından geçtiğimiz aylarda “Sekizler” ve “Ta Ta Du” teklilerini dinleyicileriyle paylaştı.

 

Performansını izlemeyenlerin çok şey kaybettiği, izleyenlerin ise tekrar izlemek içi yıllar beklediği Nekropsi Kendine Has Kübana sahnesinde müzikseverler ile buluşacak.

 

İnsanlar

Oluşumu, doğaçlaması bol canlı performansları, kayıt tercihleri ile şimdiden ülkenin kült gruplarından biri haline gelen İnsanlar, Kendine Has sunar: Epic Fair 2019, Red Bull Music Ada sahnesinde müzikseverler ile buluşacak.

 

Grup 2010 yılının sonlarında devam eden, Anadolu pop/rock’ı mercek altına alan Minipop serisi sırasında kuruldu. Ünü tüm dünyaya yayılmış DJ. Barış K ve Orient Expressions’tan enstrümantalist Cem Yıldız’ın bir jam sessions sırasında bir araya gelmesi ile hayata geçen proje, evleri Minimüzikhol’de uzun bir süre canlı performanslar ile devam etti.

 

Gruba canlı performanslarında; Türk hip-hop starı Kabus Kerim, Baba Zula’dan dansçı Bahar, Karapaks ve Mavi Sakal gibi ikonik rock gruplarından perküsyonist Sinan Tasal ve Ayyuka, Büyük Ev Ablukada gibi projelerden tanıdığımız Alican Tezer davullarda dahil oldu. 

 

Şamanistik bir ayini andıran performanslarında tekno ve folk’u bir araya getiren İnsanlar, Anadolu Alevi dini şiirlerine referans verirken punk vari sesler ile enerjik ve mistik bir performans ortaya koyuyor.

 

Tek şarkılık ilk uzun çalarını 2015 yılında Birleşik Krallık, Honest Jon’s plak şirketinden çıkaran İnsanlar, 2019 yılında Hollandalı efsanevi plak şirketi Rush Hour’dan yeni bir tekli çıkarmaya hazırlanıyor.

 

Islandman

2010 yılında Tolga Böyük’ün projesi olarak hayata geçen Islandman’e daha sonra vurmalılarda Eralp Güven, synthesizer ve gitarlarda Erdem Başer dahil oldu.  Son olarak 2018 yılında Rest in Peace albümünü piyasaya sürdüler ve ünlerini ülke sınırları dışına taşıdılar.

 

Geçtiğimiz sene Montreux Jazz festivalinden, en iyi çıkış yapan grup ödülü ile döndüler.

 

Cosmic Chill - Electro Kraut şeklinde tanımladıklarını müziklerini, doğaçlama katkısı bol, enerjisi yüksek bir performans ile sunuyorlar.

 

Gözyaşı Çetesi

2018’in en iyi ve en ilgi çekici albümlerinden birine imza atan Gözyaşı Çetesi, Kendine Has Kübana sahnesinde müzikseverler ile buluşacak.

 

2016 yılında yayımlanan ilk albümleri Garip Davam’dan sonra, 2 yıl içinde kendilerini eklektik bir akıntıya bırakan grup, Karar albümleri ile elektronikten progresife ve saykodeliğe uzanıyor. Uzun soluklu performansları ile ele aldıkları konuları yoğun bir şekilde anlatan grup, bu akıntının içinde kendini dansa bırakmayı da ihmal etmiyor.

 

Çok sesli ve kolektif bir şov sunan Gözyaşı Çetesi Epic Fair’de ilk kez izleyici karşısına çıkacak.

 

Sahneler ve Tüm Performanslar

Kendine Has Kübana Sahnesi

Nekropsi , HMLTD

Ouzo Bazooka, Shame On Us

Gözyaşı Çetesi, Bant Mag. Dj set

 

Red Bull Music Ada Sahnesi

Vaudou Game, İnsanlar

Islandman, Hedonutopia, Brek

Naduve

 

Göl sahnesi

Alek Lee, Undomundo, Jan

Apeiron Soundsystem, Local Soundboyz

 

Festival Nerede?

Festival, İzmir şehir merkezindeki tropik bir park olan Kültürpark’ta gerçekleşiyor. Özellikle 70’li ve 80’li yıllarda, Türkiye eğlence kültürünü elinde bulunduran Kültürpark, içindeki gazinolarda birçok ünlü müzisyen ve artiste de ev sahipliği yapmıştı. Festival Kültürpark içinde bulunan Kübana ve Ada Gazinolarında gerçekleşecek.

 

Ayrıntılı bilgi için

www.epicfair.live

 

 

                                            

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                         

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!