Dikili'de Çocuk Şenliği coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Dikilide Çocuk Şenliği coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2019 14:17

Dikili'de Çocuk Şenliği coşkusu

Haberin Devamı

İZMİR'in Dikili ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen 'Çocuk Şenliği' renkli görüntülere sahne oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Dikili Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği Çocuk Şenliği, Dikili Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirildi. Etkinlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi Dans Ritim Topluluğu, Dikili Belediyesi Bale Topluluğu ve Dikili Halk Oyunları ekipleri sahne aldı. Şenliğe katılım yoğun olurken, öğrenciler renkli kostümleri ile dikkati çekti. Etkinlikte CHP'li Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz'ü eşi Nesrin Kırgöz yalnız bırakmadı. Gecede konuşan Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, 23 Nisan 1920 tarihine dikkat çekerek, şöyle dedi:

"Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi açıldığı 23 Nisan 1920 tarihi, Türk halkının da egemenliğini ilân ettiği tarihtir.  99 yıl önceki ruhu ve inancı sonsuza kadar yaşatmak bizim en yüce görevimizdir. Dikili Belediyesi olarak 99 yıl önceki aynı ruh ve inançla çalışmalarımızı gerçekleştirirken tüm gayret ve çabamız geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın hayat standartlarını daha yükseğe çekmektir. Türk milletinin gönlünde, onun bağımsızlığının sarsılmaz ifadesi olarak önemli bir yer işgal eden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mızı en içten duygularımla kutluyor, bu vesileyle, bu günleri bizlere armağan eden Büyük Önderimiz Atatürk'ün aziz hatırası önünde saygı ile eğiliyorum."

Etkinlik çocukların ritim, bale ve halk oyunları gösterileri ile devam etti.

Oben ULU / DİKİLİ (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!