Çocukları, üniversiteli yapan proje

Güncelleme Tarihi:

Çocukları, üniversiteli yapan proje
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2019 10:30

Çocukları, üniversiteli yapan proje

Haberin Devamı

İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 7- 14 yaş aralığındaki öğrencilerin ifade becerilerini arttırmak ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla, 'İletişim Atölyesi' projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında öğrencilere üniversitede akademisyenler tarafından eğitim verilecek.

İEÜ ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki iş birliğiyle gerçekleştirilen 'İletişim Atölyesi' projesine 7- 14 yaş arası 30 öğrenci katılacak. Her hafta üniversiteye gelecek öğrencilere, akademisyenler tarafından 'İletişim uygulamaları', 'Yaratıcı yazı atölyesi', 'Çocuk felsefesi' ve 'Medya okuryazarlığı' konularında eğitim verilecek.  Proje kapsamında öğrendikleri bilgileri uygulamaya koyacak olan öğrenciler,  öykü yazacak ve buna ilişkin video da çekecek. Proje sonunda öğrencilerin yaptığı çalışmalar bir araya getirilip rapor hazırlanacak.

Proje hakkında konuşan İEÜ Medya ve İletişim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökçen Karanfil, henüz ilköğretim çağında öğrencilerin üniversite ortamı ile tanışacağını belirterek, "Projenin en büyük amacı, öğrencilerin ufkunu genişletmek, onlara analitik ve eleştirel düşünme alışkanlığı kazandırarak tek başlarına sorumluluk alma bilinçlerinin oluşmasına yardımcı olmak. Böylesine önemli bir projenin içinde olmak bizleri çok mutlu ediyor. Haftanın belirli günleri öğrencilerimiz, velileriyle ya da öğretmenleriyle kampüsümüze geliyor. Fakültemizdeki stüdyolarda ders görüyor. Ardından da kampüsü geziyor. Üniversitemizdeki öğrencilerle sohbet ediyor, merak ettiklerini soruyor. Proje pilot olarak bizim üniversitemizde, 30 öğrenci ile başladı. Önümüzdeki süreçte projenin kapsamı genişletilerek, daha fazla öğrenciye ulaşılması düşünülüyor. Çocuklarımız, oldukça heyecanlı ve mutlu. İnanıyorum ki, proje bittiğinde çocuklarımıza hayata karşı bilinç kazanmaları için önemli bir katkı sağlamış olacağız" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!