Çeşme'de taksiciler model yükseltti

Güncelleme Tarihi:

Çeşmede taksiciler model yükseltti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2018 08:36

Çeşme'de taksiciler model yükseltti

Haberin Devamı

İZMİR'in Çeşme ilçesinde, ÖTV indiriminden faydalanan taksiciler, araçlarını lüks araçlarla yenileyerek konfor ve güveni arttırırken, taksimetre ücretleri sabit kaldı. Üç duraktaki 34 taksiden ilk etapta 10'u, son model oldu.

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Çeşme ilçesinde taksiciler, araçlarını son model yaptı. 7 Eylül 2016 tarihinde yürürlüğe giren ve 30 Haziran 2019 tarihine kadar devam edecek olan ÖTV indirimi ile ilgili tebliğden faydalanan Çeşmeli taksiciler, araçlarını son model araçlarla yenilemeye başladı. Yenilenen taksilerle, turizmin marka beldesi Çeşme'de hizmet kalitesi, konfor ve güvenin yanında müşteri memnuniyeti de arttı. Taksilerden faydalanan tatilciler, konforlu araçlarla, herhangi bir ek ücret ödemeden, sabit taksimetre ücretiyle, güvenli yolculuk yapmanın keyfini yaşamaya başladı. Çeşme Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Çeşme Taksiciler Başkanı İbrahim Sarı, Çeşmeli taksiciler olarak, devletin sağlamış olduğu ÖTV'siz araç alabilme hakkını en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını vurgulayarak, "Gücümüzün yettiğince en iyi araçları almaya çalışıyoruz. Amacımız, Çeşme'ye tatile gelen insanların en iyi ulaşım hizmeti alması. Daha konforlu, daha güvenilir bir şekilde taksi yolculuğu yapabiliyorlar. Diğer araçlara göre, son model araçlar daha güvenli. Çeşmemize tatile gelen insanlar da daha kaliteli hizmet bekliyorlar. Turizmde de taşımacılığın önemli bir yeri olması nedeniyle, biz taksi esnafı olarak devletin bize sağladığı imkanlarla araçlarımızı son model araçlarla değiştirerek, hizmet kalitemizi de arttırmış oluyoruz" diye konuştu.

'ÖTV İNDİRİMİNİN DEVAM ETMESİNİ İSTİYORUZ'

ÖTV indiriminin 30 Haziran 2019'dan sonra da devam etmesini istediklerini belirten İbrahim Sarı, "Yeni aldığımız araçlarımızı 3 yıllık süre geçmeden elden çıkaramıyoruz ama biz 3 yıl sonra araçlarımızı tekrar yenileyerek, konfor, kalite ve güveni sürdürmek istiyoruz. ÖTV indirimi sürerse, çok daha iyi araçlar alabiliriz. Bu konuda devlet desteğinin sürmesi, hizmet kalitesinin de sürmesi anlamına gelecektir. Araçlarımızın yenilenmesiyle müşteri memnuniyeti de arttı. Her binen müşteri, konforlu yolculuk yapmanın keyfini yaşıyor. ÖTV indirimi sürerse, müşteri memnuniyeti de artacak, biz de en kaliteli taşıma hizmetini sunabileceğiz" diye kaydetti. Çeşmeli taksiciler olarak temizliğe de büyük önem verdiklerini vurgulayan Sarı, şöyle devam etti:

"Araçlarımızdaki konforun yanında araçlarımızın temiz olması da bizim en çok dikkat ettiğimiz konulardan birisidir. Konfor ve temizlik bir araya gelince, müşteri memnuniyeti de artıyor. Taksicilerimizin bir bölümü şu ana kadar taksilerini lüks araçlarla yeniledi. Diğer taksici esnafımız da taksilerini yenileme gayreti içindeler. İstanbul'da zorunlu hale getirilen 'D segment' araçları, biz Çeşme'de zorunlu hale gelmeden kullanmaya başladık" dedi.

'ÇEŞME'YE YAKIŞAN TAKSİCİLİK HİZMETİNİ VERME AMACINDAYIZ'

Taksisini en iyi markalardan birisi ile değiştiren Çeşmeli taksici Muammer Eren de aracını 2017 yılında çok sevdiği bir marka ile yenilediğini, müşterisinin de arttığını belirterek, "Artan müşteri kalitesine, ben de hizmet kalitemi ve konforu arttırarak katılmak istedim. Aldığım araçla, rahatlık, konfor ve güvenlik arttı. Müşterime en iyi hizmeti sunabiliyorum. Bu hizmeti sunarken de müşterimizden hiçbir şekilde ek ücret talep etmiyoruz. Normal bir taksiye bindiğinizde taksimetre ne yazıyorsa, aynı ücreti alıyoruz. Çeşmeli taksiciler olarak, son model araçlarla, konforlu ve güvenli hizmet verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Duraktaki birçok arkadaşımız araçlarını yenilemeye başladı. Marka değeri artan Çeşme'ye yakışan taksicilik hizmeti verme amacındayız. Aracıma binen müşteri şok oluyor. Birçok yerde böyle taksi görmediklerini söylüyorlar. Müşterimiz memnun olunca biz de memnun oluyoruz" diye konuştu.

Çeşme ilçe merkezindeki toplam 3 durakta 34 taksi hizmet veriyor. Bu taksilerden 10'u lüks araç olarak hizmet veriyor.

Güneş ATAGÖZ / ÇEŞME (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!