Buca’da Hayata Engel Yok

Güncelleme Tarihi:

Buca’da Hayata Engel Yok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2018 11:20

Buca’da Hayata Engel Yok

Haberin Devamı

BUCA Belediyesi, ana hizmet binasının yanı sıra 4 büyük merkezini görme, işitsel ve bedensel engellilerin erişilebilirlik gereksinimlerini karşılayacak şekilde düzenledi. 3 engelli aracıyla hizmet veren Belediye, şimdi de sadece zihinsel ve ruhsal engellilerin istihdamıyla üretim yapacak Kompost ve Solucan Gübre Tesisleri’ni hizmete açmaya hazırlanıyor.

Buca Belediyesi, ana hizmet binasının ardından Tarık Akan Gençlik Merkezi, Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi, Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi ve Olimpik Yüzme Havuzu tesislerine görme, işitme ve bedensel engellilere yönelik donanım kazandırdı. Tesisleri kırmızı bayrakla taçlandıran Belediye, 3 engelli aracıyla da engelli vatandaşlara hizmet veriyor. Özel donanımlı araçlarla engelli vatandaşların hastane, kamu kuruluşları ve tatil yerlerine ulaşım ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşılayan Buca Belediyesi, mesai saatleri içinde randevu sistemi ile verilen hizmet kapsamında, engelli vatandaşlarını evlerinden alıp, işleri bittiğinde de tekrar evlerine bırakıyor. Ayrıca Şirinyer Engelliler Parkı Yetişkin Eğitim Merkezi’ne kayıtlı 433 engelliye mesai saatlerinde sürekli hizmet veren Buca Belediyesi’nin hizmetinden faydalanmak isteyenlerin, Merkezin 452 52 74 numaralı hattını telefonla arayarak randevu alması yeterli oluyor.

KOMPOST VE SOLUCAN GÜBRE TESİSİ

Öte yandan, Türkiye’de ilk defa sadece zihinsel ve ruhsal engellilerin istihdamıyla üretim yapacak Kompost ve Solucan Gübre Tesisi’nin son aşamasına gelen Buca Belediyesi, burasını hizmete aldığında, engelli vatandaşlar 5 yıl gibi kısa bir süre çalıştıktan sonra emekli olabilecek.

'TÜM ENGELLERİ YOK EDECEĞİZ'

Buca’da hayata geçirdikleri ve geçirmeye hazırlandıkları projeleriyle kentteki engelleri yok etmeyi hedeflediklerini belirten Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü, biz kent yöneticileri başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın oturup yalnızca engelli kardeşlerimizi değil onlara yaratılan engelleri fark etme günü. Elbette tek bir günün bunun için asla yeterli olmadığını biliyoruz. Ancak tüm dünya ile birlikte hareket edilen bugünde bir nebze de olsun onların sesine ses olmak, toplumun büyük çoğunluğunda bir farkındalık yaratmak en büyük isteğimiz. Göreve geldiğim günden beri aynı hassasiyetle yürüttüğümüz çalışmalarımızla Bucamızda önemli bir yol aldık.  Buca’mızda hayata engel yok. Bu amaç doğrultusunda yaptığımız çalışmalarımızı canla başla sürdüreceğiz" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!