Çocuklar seramik kursu ile hayal güçlerini geliştiriyor

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar seramik kursu ile hayal güçlerini geliştiriyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2019 10:37

Çocuklar seramik kursu ile hayal güçlerini geliştiriyor

Haberin Devamı

BORNOVA Belediyesi hobi ve beceri edindirme kursları kapsamında düzenlenen seramik kursları, çocukların hayal dünyalarını geliştirirken, yaptıkları çalışmalar da göz dolduruyor.

Bornova Belediyesi'nin vatandaşların boş zamanlarını değerlendirmesi ve meslek sahibi olmaları için gerçekleştirdiği kurslar yaz döneminde de ilgi görüyor. Özellikle okulların yaz tatiline girmesini fırsat bilen çocuklar, kurslara katılarak boş zamanlarını değerlendiriyor. Bornova Merkez Kurs Binası'nda düzenlenen seramik kursuna katılan 7-17 yaş arası 60 çocuk ve genç, toprağı sanat eserlerine dönüştürüyor.

Ücretsiz olarak düzenlenen kurslara katılanlar, çamurundan oluşturdukları figürler ile yaratıcı çalışmalar gerçekleştiriyor. Eğitimlerde seramik çamurunu yoğurup parçalara ayıran çocuklar, hayal ettikleri hayvan, meyve ve eşyaların figürlerini şekillendiriyor. Daha sonra kuruyan figürler fırında pişiriliyor ve boyama işlemi yine çocuklar tarafından yapılıyor. Öğrenirken eğlenmenin keyfini yaşayan kursiyerler mutlu olduklarını da dile getiriyor.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!