Beydağ'da başkanlık kutlama yemeği sonrası 71 kişi hastaneye kaldırıldı

Güncelleme Tarihi:

Beydağda başkanlık kutlama yemeği sonrası 71 kişi hastaneye kaldırıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2019 12:57

Beydağ'da başkanlık kutlama yemeği sonrası 71 kişi hastaneye kaldırıldı

Haberin Devamı

Faruk ÇARK / BEYDAĞ (İZMİR), (DHA)- İZMİR'in Beydağ ilçesinde, 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanı seçilen CHP'li Feridun Yılmazlar'ın devir teslim töreninin ardından ikram edilen ayran ve tavuklu pilavdan yedikten sonra gıda zehirlenmesi şüphesiyle 71 kişi hastanelerde tedaviye alındı.  
31 Mart yerel seçimlerde yüzde 50.51 oy alan CHP'li Feridun Yılmazlar Beydağ Belediye Başkanı seçildi. Yılmazlar'ın dün yapılan devir teslim töreniyle göreve başlamasının ardından vatandaşlara tavuklu pilav ve ayran dağıtıldı. Kent meydanında ikram edilen tavuk, pilav ve ayrandan oluşan menüyü yiyen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu vatandaşlar bir süre sonra bulantı, kusma ve halsizlik şikayetleriyle Beydağ, Ödemiş ve Tire Devlet Hastaneleri'ne başvurdu.  Gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvuruların sayısının 71 olduğu bildirildi. Müşaahade altında tutulanların, hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
Ödemiş İlçe Sağlık Müdürü Ahmet Kipici, belediye önünde dağıtılan yemekten yiyenlerden 71 kişinin gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelerde tedavi altına alındığı belirterek, "Konuyla ilgili gerekli incelemeler yapılmakta. Ödemiş Devlet Hastanesi'ne 26 başvuru, olayın meydana geldiği Beydağ ilçemizde 43 başvuru, Tire hastanemizde de 2 hasta başvurusu oldu. Durumu ciddi olan herhangi bir hastamız yok. Gerekli müdahale yapılmaktadır" dedi.
Öte yandan yemeklerden numuneler alındığı, araştırmanın sürdüğü bildirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!