Engelli bireylerin sesi olacaklar

Güncelleme Tarihi:

Engelli bireylerin sesi olacaklar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2019 09:25

Engelli bireylerin sesi olacaklar

Haberin Devamı

İZMİR'in Bayraklı ilçesinde bulunan Nedret İlhan Keten İlkokulu'ndaki öğretmen ve öğrenciler, engelli vatandaşlara yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla 'Engelsiz yürekler yazıyor, çiziyor ve anlatıyor' projesini başlattı. Engelli bireyler tarafından yapılan resim, şiir ve yazıların bir kitapta ölümsüzleştirileceği proje kapsamında öğrenciler, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle broşür dağıtarak vatandaşları bilgilendirdi.

İzmir'in Bayraklı ilçesinde bulunan Nedret İlhan Keten İlkokulu'ndaki öğretmen ve öğrenciler, Bayraklı Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen 'Sorunlarımızdan Sorumluyuz' projesi kapsamında, engelli vatandaşlara yönelik farkındalık oluşturmak için 'Engelsiz yürekler yazıyor, çiziyor ve anlatıyor' projesini başlattı. Projeyle engellilerin sesi olmayı amaçlayan grup, engelli bireyler ve yakınları tarafından yapılan resim, şiir ve yazıları bir kitapta ölümsüzleştirecek. Proje kapsamında bir araya gelen öğrenciler, Bayraklı Sevgi Yolu'nda hazırladıkları broşür ve afişlerle vatandaşı bilgilendirerek engellilere projeyi duyurmayı amaçladı. Şuanda projenin tanıtım aşamasında olduğunu belirten okulun matematik öğretmeni Gözde Yalçın, "Hem engelliler hem de engelli yakınlarının yaşadıklarını bizlerle paylaşmasını istiyoruz. Resim yapabilen resimle, yazı yazabilen yazıyla anlatmak istediğini anlatacak ve biz de bunları kitap haline getireceğiz. Şuanda bu projenin tanıtımını yaptık. Bize ulaşmalarını istedik, numaralarımızı paylaştık ve gerekli durumlarda öğrencilerimizle birlikte ev ziyaretleri de gerçekleştireceğiz. 3 aylık süreçte paylaşım toplayıp daha sonra bunu kitaplaştıracağız" dedi.

'ELDE EDİLEN GELİR DE ENGELLİ BİREYLERİN YARARINA KULLANILACAK'

Mayıs ayında çıkacak kitabın gelirinin engellilere aktarılacağını vurgulayan Gözde Yalçın, şöyle dedi:

"Projemiz Müdür Yardımcısı Erdem Kaner önderliğinde, öğretmenlerimiz Nadire Özhan, Edip Çakı, Bengül Dinçer Sülün, Ramazan Sodan ve benim tarafımdan yürütülüyor. Kitabın basımından sonra düzenleyeceğimiz bir yemekle kitaba katkı sunan engelli ve yakınlarını bir araya getireceğiz. Bu kitabın da satışını gerçekleştirerek gelirini paylaşımda bulunan engellilere yardım olarak kullanacağız. Proje kapsamında öğrenciler için de engellilere yönelik büyük bir farkındalık oluşuyor. Öğrenciler bu projenin tanıtım aşamasında dahi, biz sokağa çıktığımızda büyük bir farkındalık hissettiler. Bu işin içinde oldukları için çok mutlular. Ev ziyaretlerinde de çocuklarımızı yanımıza alacağız. Öğrenciler, engellilere nasıl davranılması gerektiğini anladılar. Tanıtım sırasında bir engelli çocuğumuz vardı, bizim öğrencilerimize sarıldı ve onlar da onu kucakladı bunlar bir farkındalığın başlangıcı oldu bizim için."

Hande NAYMAN / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!