Barış ve Sevgi dolu bir dünya için 17 İzmirli Değişim Uzmanı iş başında

Güncelleme Tarihi:

Barış ve Sevgi dolu bir dünya için 17 İzmirli Değişim Uzmanı iş başında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2019 14:20

Yeni Yüzyıl Üniversitesi ve Dünya Değişim Akademisi işbirliği ile kişisel gelişim alanında bir çığır açan Değişim Uzmanlığı eğitim programının 5. Dönem kursu İzmir’de gerçekleşti.

Haberin Devamı

 

Dünya Değişim Akademisi kurucuları tarafından 55 yıllık birikimin sonucunda oluşturulan değişim programları, insanın ve toplumun olumlu bir şekilde değişmesine katkıda bulunarak bireyin ve tüm insanlığın sağlık, huzur, mutluluk, yaratıcılık dolu barışçıl bir dünyada yaşamasını amaçlıyor. 

Değişim Uzmanlığı eğitim programı, teorik bilgilendirme ve kapsamlı pratik uygulamalardan oluşuyor. Programın ağırlıklı bölümünü oluşturan pratik uygulamalar, nefes, vücut egzersizleri, konsantrasyon ve gevşeme tekniklerini içeriyor. Böylece katılımcılar uzmanlık alacakları konunun eğitimini pratik olarak uygulayarak programın güçlü etkilerini kendi bünyelerinde de bizzat deneyimlemiş oluyorlar.

Geçtiğimiz haftalarda İstanbul’dan sonra İzmir’de de başlatılan 5. dönem Değişim Uzmanlığı eğitimi bu sabah 30 Eylül’de tamamlandı ve katılımcılara Değişim Uzmanlığı belgeleri verildi.

Haberin Devamı

Değişim Uzmanlığı eğitim programına katılarak belge alan bazı uzmanlar deneyimlerini şöyle anlattılar:

“Vücudum, öncesine göre güç, esneklik ve denge açısından çok büyük bir değişim yaşadı. Daha önce hissetmediğim kadar coşku dolu bir neşe hali içindeyim. Özgüvenim güçlendi. Artık olaylar karşısında çok daha yapıcı ve çözüm odaklıyım. Etkilerini doğrudan kendi üzerimde deneyimlediğim bu programı başka kişilere aktaracak olmaktan dolayı oldukça heyecanlıyım.”

“Program bana her şeyden önce pes etmeme gücü verdi. Sonuç ise gerçek bir zafer oldu: Öncelikle vücudumun oldukça güçlendiğine tanık oldum. Yorgunluk ve uykusuzluk problemim tamamen ortadan kalktı. Çok daha enerik ve mutlu bir şekilde uyanıyorum. En son çocukken böyle hissetmiştim. “

“Müthiş bir coşku ve heyecan hali içindeyim. İçimdeki yaşama karşı isteksizlik hali yok oldu. Kendimi özüme daha yakın hissediyorum. Ayrıca konsantrasyonum oldukça güçlendi. Böylece tüm işlerimi çok kısa bir süre içinde bitirebildiğimi gözlemledim.”

“Bu eğitimde hoşgörünün ve empati kurmanın önemini öğrendim.”

“Bu eğitim çocukluğumdan gelen kendimi başkalarıyla kıyaslama ve bu nedenle de yetersiz hisseteme alışkanlığımın bende güçlü depresif duygulara neden olduğunu fark etmemi sağladı. Bu farkındalık sayesinde bu durumu pozitif yönde dönüştürebildim. Bu benim için gerçekten çok büyük bir kazanım oldu diyebilirim.”

Haberin Devamı

“Çocukluğumdan bu yana kendimi ifade etmekte zorlananan birisiydim. Bu da bende ara ara içe kapanma, çevreyle iletişim kuramama gibi depresif bir durum yaratıyordu. Bu programla birlikte kendimi oldukça rahat ifade edebilir hale geldiğimi fark ettim. Bu oldukça büyük bir kazanım”

Konu ile ilgili olarak Dünya Değişim Akademisi kurucuları ise şu açıklamayı yaptı:

Değişim programları insanı fiziksel, zihinsel, duygusal ve ruhsal düzeylerde olumlu bir şekilde etkileyen pratik tekniklerden oluşuyor. Bu teknikler senelerce uygulanan teorik ve pratik tecrübeye dayanıyor, bu süreçte binlerce insan bu tekniklerden yararlandı ve olumlu değişimler yaşadı. Bu uygulamalar sonucunda insan hayatının nasıl pozitif bir şekilde değiştiğini gördüğümüz için, Değişim uzmanlarını yetiştirmeye karar verdik. Değişim uzmanları ve onların uygulayacağı Değişim Sanatı  programları sayesinde dünya bilinçli bir değişime uğrayacak ve gelecek daha parlak ve umut verici olacaktır.”

Haberin Devamı

Değişim Uzmanlarını yetiştirmek için Yeni Yüzyıl Üniversitesi ile ortak bir program başlatıldığı ve bu kapsamda İzmirli 17 Değişim Uzmanı’nın belgelerini bu sabah aldığı da bildirildi. Değişim Uzmanlığı programlarının periyodik olarak açılacağı ve herkesin bu programlara katılarak Değişim Uzmanı olabileceğini de sözlerine ekleyen yetkililer:

“Değişim Sanatı programları hem kişiler hem aileler hem şirketler için hazırlanıyor. Örnek verirsek, Affetme, Ebeveyn Olma, Aşk, Sağlıklı Cinsellik, Korkuları Aşma, Kıskançlıktan, Öfkeden, Nefretten Özgürleşme, Sezgili Olma, Tekamül, Anda Kalma, Farkındalık, Kendini Bilme, Liderlik, Motivasyon, Zaman Yönetimi, Başarı, Özgüven, Cesaret, Güç, Sorumluluk, Özgürlük... bunlardan birkaçı. Şimdi de İzmirli Değişim Uzmanları önderliğinde bu programları tüm Ege’de ve dünyada uygulamaya başlıyoruz. Yabancı uzmanlar da yetiştirmeye başladık. Değişim akımı Türkiye’den başlayarak tüm dünyaya yayılacak.” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YENİSEM)’den yapılan açıklamada ise  Dünya Değişim Akademisi ile ortaklaşa yürütülen Değişim Uzmanlığı programının önümüzdeki dönemde de başarıyla devam edeceği  ve açılacak olan en yakın kurs tarihinin 9-16 Aralık 2019 olduğu belirtildi. Yetkililer, Değişim Sanatı ve Programları üzerine geniş bilgi verdi:

 

DEĞİŞİM SANATI NEDİR?

 

Her insan kendine has yetenekler hazinesi ile doğar. Fakat çok az insan bu hazineyi keşfeder ve hayata geçirir. Değişim Sanatı, insanın içindeki bu hazineyi keşfetmesi ve hayata geçirmesi için sunulan teorik ve pratik çalışmalar bütünüdür. Değişim bir yaratıcılık patlamasıdır. Değişim programları ile farkındalık ve yaratıcılık potansiyellerinizi harekete geçirerek içinizdeki değişim sanatçısını uyandıracaksınız.

Haberin Devamı

İnsan, bu hayata yeni geldiğinde yani bebekken kendi öz doğasına en yakın haldedir. Fakat yaşamın dinamikleri çocuğun öz doğasını bozar; onu korkular, kaygılar, hırslar, beklentiler, hayal kırklıkları içine hapseden kalıplar ile doldurur.

Dünya Değişim Akademisi yıkıcı olan güçleri yapıcı güçlere dönüştürmektedir. Yaşamı yok eden her şey engellenmeli ve yaşamı var eden her şey desteklenmelidir. Değişim sayesinde yaşamı çirkinleştiren ve zayıflatan şeylerin yerine yaşamı güzelleştiren ve güçlendiren şeyler geçer.

 

DEĞİŞİM UZMANI KİMDİR?

 

Değişim Uzmanı uyguladığı pratik tekniklerle bireyin özdeki doğal kişiliği üzerine sonradan eklenmiş,  dayatılmış, öğretilmiş inanç ve kalıpları aşmasını sağlar. 

Değişim Uzmanları, bireylere kendi öz doğalarına dönüş yolunda Değişim Sanatı programları ile yol gösteren, ilham veren, motive eden profesyonellerdir.

Kişisel değişim programlarının temel dayanağı, kişinin uzaklaştığı orijinalliğine yeniden ulaşması için gerekli teorik ve pratik bilgi ile donanımı sağlamaktır.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!