Bahçeşehir Koleji basketbol seçmelerine İzmir’de rekor katılım

Güncelleme Tarihi:

Bahçeşehir Koleji basketbol seçmelerine İzmir’de rekor katılım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2019 11:33

Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü, altyapı seferberliğine hız kesmeden devam ediyor. Hafta sonu İzmir’deki Karşıyaka Kampüsünde gerçekleştirilen seçmelere, binin üzerinde sporcu katıldı.

Haberin Devamı

 

Basketbol Süper Ligi’nde bu sezon dikkatleri en çok çeken ve en çok konuşulan takımlarından olan Bahçeşehir Koleji, ligdeki başarılı gidişatı dışında kurulduğu ilk yılından itibaren altyapılara yaptığı büyük yatırımlarla da kendisinden sıkça söz ettirmekte. Geçen yıl 12 ilde gerçekleştirdikleri altyapı seçmeleri sonucunda Ankara, İzmir, Antalya, Mersin, Samsun, İstanbul’da açtığı şubeleri ile 600 genç sporcuya lisans kazandıran Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü, 2018-2019 sezonunda ise 24 ilde yaptığı altyapı seçmeleriyle bu sayıyı binin üzerine çıkartmayı hedefledi ve bu hedefini yerine getirmek için Ocak ayı itibariyle kolları sıvadı.

Bahçeşehir Koleji basketbol seçmelerine İzmir’de rekor katılım

Haberin Devamı

30 bini aşkın genç sporcu

Bu hedefle bünyesine katacağı binlerce genç basketbolcuyu geleceğin sporcusu olarak yetiştirmek için yola çıkan Bahçeşehir Koleji’nin, başta İstanbul olmak üzere Gaziantep, Bursa, Elazığ,  Edirne, Erzurum, Kahraman Maraş,  İskenderun, Aydın, Bodrum, Denizli, Trabzon, Karadeniz Ereğli, Ordu-Giresun, Kars, Şanlıurfa, Sivas, Adana, Mersin, Ankara, Antalya, İzmir, Kayseri, Samsun illerinde yaptığı sporcu taramalarına 30 bini aşkın genç sporcu başvurdu. Ocak ayı itibariyle il il gezen kulüp altyapı antrenörleri ve takım yöneticileri bu illerdeki 2005-2006-2007-2008-2009-2010 erkek sporcu adayları ile buluştu ve onların yeteneklerini değerlendirdi.

Bahçeşehir Koleji basketbol seçmelerine İzmir’de rekor katılım

İzmir’de rekor katılım

Alt yapı seçmelerinin İzmir ayağı da, hafta sonu Karşıyaka Kampüsünde gerçekleştirildi. Türk basketboluna sayısız efsanevi oyuncu ve koç kazandıran İzmir’de gerçekleştirilen seçmelere, binin üzerinde genç sporcu katıldı. Kulüp yetkilileri, altyapı taramalarının sonuçlarının,  değerlendirmelerden sonra

Altyapı seçmelerini değerlendiren Takım Genel Menajeri ve Genel Sekreteri Alpaslan Aydın, “Maçlardan fırsat buldukça hemen hemen bütün illerdeki sporcu taramalarımıza giderek genç sporcu arayışımızı yakinen takip ettim. Türkiye’nin her bir köşesindeki gençlere ulaşmak bizim için çok önemli. Hedefimiz kendi altyapımızdan yetiştirdiğimiz sporculardan oluşan bir A Takım kurabilmektir” dedi.

Haberin Devamı

Bahçeşehir Koleji basketbol seçmelerine İzmir’de rekor katılım

Örnek bir sporcu fabrikası olacağız

Yoğun katılımla tamamlanan altyapı seçmeleri için konuşan Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, “Bahçeşehir Koleji olarak eğitimdeki mükemmeliyetçiliğimizi sporda da sürdürecek, geleceğin Türk yıldızlarını yetiştirerek Türkiye’de ve Dünya’da sporun örnek lokomotifi olacağız.  İnanıyoruz ki Türkiyemizin çocukları her şeyin en güzeline layıktır. Bunun için de altyapı yatırımlarımıza hız kesmeden artarak devam edeceğiz. Bahçeşehir Koleji Basketbol Takımımız bu yıl çok değerli işlere imza attı. Sadece basketbol oyunuyla değil, spora, basketbola katkılarıyla örnek projeler gerçekleştirdiler. Biz bu yola çıkarken hedeflerimizi ve amaçlarımızı belirledik, buna bağlı olarak planlamalarımızı yaptık. Sporu seven, spor yapan genç nesiller yetiştirmek bizim en büyük önceliğimiz ve bu önceliğimizin yerini asla değiştirmeyeceğiz. Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü olarak örnek bir sporcu fabrikası olacağız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!