Amerikalılara, Türk balıkları ziyafeti

Güncelleme Tarihi:

Amerikalılara, Türk balıkları ziyafeti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2018 11:48

Amerikalılara, Türk balıkları ziyafeti

Haberin Devamı

TÜRK su ürünleri sektörü, ABD pazarı için belirlediği 100 milyon dolar ihracat hedefine ulaşmak için ünlü şeflerle Amerikalılara çipura ve levrek ziyafeti çekti.

Su ürünleri ihracatında lider konumda olan Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği, 'ABD Türk Su Ürünleri Günleri' isimli Türkiye Tanıtım Grubu Projesi kapsamında, New York'ta düzenlenen 13. International StarChef Congress etkinliğine katılarak renkli etkinliklere imza attı. Bu yıl 'Cookıng wıth respect: Better people, better food' temasıyla düzenlenen etkinlikte Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği organizasyonuyla, ünlü Türk şef Maksut Aşkar, Türk balıkları ile gösteri alanında 45 dakikalık 'Türk mirası ve lezzet sanatı' şovu yaptı. Öte yandan Türk kültürü ve su ürünleri sektörü hakkında bilgiler verdi.

Amerika'nın su ürünleri tüketiminin kişibaşı yıllık 68 kilogram seviyesinde olduğu bilgisini veren Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, ABD'nin 2017 yılı su ürünleri ithalatının 3 milyon ton karşılığı, 21.5 milyar dolar olduğunu, Türk balıkçılarının bu pazarda büyüme şansının çok yüksek olduğunu, bu nedenle ABD pazarına yoğunlaştıklarını kaydetti. ABD'nin su ürünleri ihtiyacının yüzde 90'dan fazlasını ithal ettiğine işaret eden Kızıltan, "ABD, deniz ürünlerini dünyanın dört bir yanındaki ülkelerden tedarik ediyor. En çok ithalat yaptığı ülkeler Kanada, Çin ve Şili. Hava kargo ile Türk su ürünleri sektörü de ABD'de varlık gösterir oldu. Bu pazarda gideceğimiz çok yolumuz var. Bizim Türkiye için ortaya koyduğumuz 100 milyon dolarlık hedefi çok kısa sürede yakalayabilecek potansiyele sahibiz" diye konuştu.

Türkiye, restoran sahibi şefler Maksut Aşkar, Jaime Young, Ana Sortun ve Maura Kilpatrick'ın hazırladığı mönüler ve sunumlarıyla 'Sunday In Brooklyn Restaurant'ta bir akşam yemeği daveti verdi. Bu yemeğe medya kuruluşlarından basın mensupları yoğun katılım gösterdi. New York Başkonsolos Yardımcısı Gizem Emel, Ticaret Ataşesi Özgür Çelikel ve Ahmet Selçuk Nalbat de davete katıldı. Ayrıca 3 gün boyunca stantta ABD'de yerleşik Türk k Özlem Oğuzcan Cranston tarafından hazırlanıp sunulan Türk levrek ve çipurası ile yapılan ürünler beğeni topladı. Bu kapsamda levrek karpaçyodan balık ekmeğe kadar değişik ürünlerin tadımı yaptırıldı. Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Atakan Demir ile Denetim Kurulu Üyesi Yasemin İşsever etkinliklere ev sahipliği yaptı.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!