Altın Kaşık’ta Ege Damgası

Güncelleme Tarihi:

Altın Kaşık’ta Ege Damgası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2020 11:53

 Türkiye’nin köklü sivil toplum kuruluşlarından Mutfak Dostları Derneği, 30. Yaş gününü “Altın Kaşık Gastronomi Ödülleri” ile kutladı.

Haberin Devamı

 

 

Mutfak Dostları Derneği, geçtiğimiz yıl üç onur ödülü vererek başlattığı “Altın Kaşık Gastronomi Ödülleri”ni, bu yıl sekiz dalda sahipleri ile buluşturdu. Moda Deniz Klübü’nde gerçekleşen ve Fransız şef Laurent Capdeville’in “Şefin Mutfağı; Par- is- tanbul” temasıyla sunduğu gala yemeği ile sahiplerini bulan olan ödül törenine Ege Damgasını vurdu.

“Yılın Türk Şefi”  Odurla işletmecisi Osman Sezener olurken Kemeraltı’nda 53 yıldır açık olan Urlalı Hasan Usta’nın Kısmet Lokantası Yılın En İyi Geleneksel Lokantası seçildi. Mutfak Dostları Derneği kurucularından Tuğrul Şavkay’ın anısını yaşatmak üzere verilen “Tuğrul Şavkay Başarı Ödülü”nü ise, sürdürülebilir tarıma verdiği önem, slow food ilkelerine göre üretimin öncü ismi Kuşadalı Gürsel Tonbul aldı. Sağlık durumu nedeniyle törene katılamayan “Urlalı” Hasan Çağan’ın ödülünü eşi Semahat Çağan ve oğlu Taylan Çağan aldı. Ödülünü alan Osman Sezener “Yaş ortalaması 23 olan bir ekiple çalışıyorum. Ürünlerimin tamamı kendi bahçemizden, Urla’nın denizinden, zeytin ağaçlarından geliyor” dedi. Gecede, jüri özel ödülünü Anadolu mutfağına getirdiği çağdaş yorumlarla şef Deniz Şahin aldı. 

Haberin Devamı

Ödül törenine ilişkin olarak Mutfak Dostları Derneği Başkanı Zeynep Kakınç şunları söyledi: “Altın Kaşık Gastronomi Ödülleri’ni bu yıl tüm kategorileriyle hayata geçirmiş olmaktan çok mutluyuz. 2020, derneğimizin 30.yılı yılı olması nedeniyle de bizler için ayrı bir önem taşıyor... Ödüllerin ülkemizin gastronomi sahnesinde sürdürülebilir ve güvenilir bir referans olmasını hedefliyoruz, zira Altın Kaşık Gastronomi Ödülleri, bu alana 30 yıldır yoğun katkı sunan bir sivil toplum kuruluşu tarafından veriliyor. Bu, ülkemizde bir ilki temsil etmesi bakımından hayli önemli... Dilerim sonuçlar da, bu alanda yılmadan, titizlikle çalışan kişi ve kuruluşları motive ederek gastronomi dünyamızın çıtasının daha da yükseğe çıkmasına destek olur.”

 

 

Haberin Devamı

“Altın Kaşık Gastronomi Ödülleri”, Türkiye’de gastronomi alanında bir sivil toplum kuruluşunun başlattığı ve organize ettiği ilk ödül programı olma niteliğini taşıyor. Bu yönüyle tamamen objektifkritereler ile işleyen ödül sistemi, sekiz kategorinin her biri için ön jürinin önerilerinin ana jüri tarafından değerlendirilmesi yöntemine dayanıyor.

 

 

Diğer ödüller şöyle:

Yılın Yabancı Şefi – Fabio Brambilla (D.ream Grup) , Yılın Genç Şefi – Murat Deniz Temel, (Alaf), Yılın En İyi Yabancı Konsept Lokantası – Shang Palace, Shangri La Bosphorus, Yılın En İyi Tek Ürün Geleneksel Lokantası – Bayramoğlu Döner, Yılın En İyi Pastanesi / Tatlı evi – Orkide Pastanesi, Gaziantep, Yılın En İyi Ürün Satış Noktaları (Yiyecek&İçecek) – Çemen’s Gurme, Kayseri

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!