Petkim'de iş kazası: 1 işçi öldü, 2 işçi yaralı

Güncelleme Tarihi:

Petkimde iş kazası: 1 işçi öldü, 2 işçi yaralı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2018 21:22

İzmir'in Aliağa ilçesinde faaliyet gösteren Petkim'de, bakım sırasında üzerlerine elektrik panosu devrilen 3 işçiden Nihat Abaylı (43) yaşamını yitirirken, 2 işçi de yaralandı.

Haberin Devamı

PETKİM'DEN YAZILI AÇIKLAMA
Olayla ilgili olarak Petkim'den yapılan yazılı açıklamada, "Enerji santralimizde yaşanan iş kazası sonucu Karya Mühendislik firmasının 3 işçisi yaralanmıştır. Yaralanan çalışanlar derhal en yakın sağlık kuruluşunda tedavi altına alınmış ancak bir işçi hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış ve yaşamını yitirmiştir. Hayatını kaybeden çalışana Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Hastanede tedavisi sonucu 1 işçi taburcu edilmiş olup diğer işçi kritik bir durumu olmamasına rağmen tedbiren müşahade altında tutulmaktadır. Yaralanan işçiler ve ailelerine acil şifa dileklerimizi iletiyoruz.
Söz konusu iş kazası, şirketimizin planlı bakım duruşu (Turnaround) dışında yaklaşık 1 yıldır devam eden, anahtar teslim olarak ihale ettiği 'Enerji santrali elektrik dağıtım sisteminin iyileştirilmesi yatırımına ilişkin işler' kapsamında Siemens firması ile alt taşeronu Karya Mühendislik firmasının yürüttüğü işlerin yapımı sırasında meydana gelmiştir.

Haberin Devamı

Siemens firması, kendi sorumluluğunda bulunan çalışma sahası ile ilgili olarak uyulması gereken iş sağlığı güvenliği ve teknik emniyet tedbirlerini almakla yükümlüdür. Yaşanan iş kazası konusunda şirketimizce de gerekli incelemeler hassasiyetle yapılmaktadır" denildi.

DERHAL HAREKETE GEÇİLDİ
Konu ile ilgili Siemens Türkiye'den yapılan açıklamada ise şöyle denildi: "Siemens Türkiye’nin ilgili birimleri kaza gerçekleştiği andan itibaren sağlık ve emniyet görevlileriyle irtibata geçmiştir. Kazanın nedenine ilişkin araştırma adli makamlar tarafından devam etmekte.

Siemens Türkiye olarak, faaliyet gösterdiğimiz tüm iş alanlarında sağlık ve emniyet konularında tüm paydaşlarımızla sorumlu, uyumlu ve açık bir şekilde iletişim ve iş birliği kurarak hareket ediyoruz. Çalışanların tüm faaliyetlerde emniyetli bir şekilde çalışmaları için yetkin, eğitimli ve donanımlı olmaları konusunda ilgili mevzuatlar çerçevesinde üzerimize düşen sorumlulukları yerine getiriyoruz.
Enerji santrali inşaatında çalışanlar, firmamızın teknik şartnamesi doğrultusunda zorunlu kılınan gerekli eğitimleri almış ve gerekli prosedürler konusunda bilgilendirilmiştir.

Haberin Devamı

Siemens Türkiye’yi derinden yaralayan bu üzücü kazada vefat eden çalışana Allah'tan rahmet, acılı ailesi ve sevenlerine sabırlar, taburcu olan çalışanlara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz"
 

 

 

BAKMADAN GEÇME!