AK Partili Zeybekci'nin 'Zeybek' çıkışına 'Horon'lu yanıt

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Zeybekcinin Zeybek çıkışına Horonlu yanıt
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2018 11:51

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Alaattin Yüksel, AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci'nin, "İzmir'de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacak.

Haberin Devamı

31 Mart akşamı Kordon'da diz kıra kıra zeybek oynamaya var mısınız" sözlerine yanıt verdi. Yüksel, "31 Mart gecesi İzmir'deki 30 belediyenin tamamında CHP bayrağı dalgalanacak. Ayrıca seçim gecesi Kordon'da zeybek oynamak yerine hep bir ağızdan İzmir Marşı'nı okuyup halay çekeceğiz, horon tepeceğiz" dedi.

AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci'nin, aday gösterildikten sonra geldiği seçim bölgesinde yaptığı ilk açıklamalara yanıt, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Alaattin Yüksel'den geldi. Nihat Zeybekci'nin İzmir'e yabancı olduğunu, kentle tek bağlantısının Ekonomi Bakanlığı yaptığı yıllarda çeşitli toplantılar İzmir'e gelmekle sınırlı olduğunu öne süren Alaattin Yüksel, Zeybekci'nin adaylığını şu sözlerle eleştirdi:

Haberin Devamı

"Öncelikle Kurtuluş Savaşı'nın başlayıp sona erdiği, düşmana ilk kurşunun atıldığı ve ilk şehidin verildiği 8 bin 500 yıllık kadim geçmişe sahip İzmir'e gelmesi nedeniyle ev sahibi olarak Sayın Zeybekci'ye 'Hoşgeldin' demek istiyorum. İzmir'de çekirdeğe çiğdem, simide gevrek dediğimizi zaten öğrenmiştir. Fakat bu kentte demokrasiye, özgürlüğe ve çağdaşlığa Atatürk dendiğini de hatırlatmak isterim. Seçim sürecinde kendisinin kent rehberi ile İzmir haritasına da ihtiyacı olacak. Eminim ki yardımsever İzmirliler kendisine İzmir haritası da hediye edecektir. Böylece İzmir'de kaybolma ihtimali de en aza iner."

'İZMİRLİLERİN KARNI TOK'

CHP'nin, laik, özgürlükçü, modern ve yenilikçi bir anlayışla hareket ettiğini söyleyen Alaattin Yüksel, tüm bu sistemin 16 yıllık AK Parti iktidarında yerle bir edildiğini iddia etti. Türkiye'nin Batı'ya en yakın, özgürlüğüne en düşkün ve en modern kentlerinden birinin İzmir olduğuna dikkat çeken Yüksel, "Nihat Zeybekci'nin söylemlerine, İzmirlilerin karnı tok. Kadının kaç çocuk yapacağına bile karışan bir siyasi anlayışın İzmir'e demokrasi ve özgürlük yerine kaostan başka bir şey getirmeyeceğini biliyoruz. Sayın Zeybekci 'İzmirlilere hizmetkar olmaya geldik, başkaları gibi İzmir'e hükmetmeye gelmedik' demiş. Kendisine, mensubu olduğu partinin İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımlarını nasıl engellediğini, geciktirdiğini bir kez daha hatırlatmak isterim. Keşke bu kente hizmet etme aşkı, İzmir adayı olmadan önce başlasaydı o zaman söylemleri biraz daha inandırıcı olurdu" dedi.

Haberin Devamı

'İZMİR MARŞIYLA YOLCU EDECEĞİZ'

İzmir'de 22 ilçe ilçe belediyesinde CHP'li başkanların görev yaptığını anımsatan Alaattin Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Halen 22 ilçede dalgalanan CHP bayrağı 31 Mart gecesinden itibaren 30 ilçeye yayılacak. Böylece Sayın Zeybekci'nin sözü 31 Mart'ta gerçekleşmiş olacak. O tarihten sonra İzmir'in 30 ilçesinin yarattığı sinerji ve birliktelikle hiçbir şey gerçekten eskisi gibi olmayacak. Hatta sadece İzmir'de değil güzel yurdumun dört bir köşesinde hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Demek ki Sayın Zeybekci de bu durumun farkında. Nihat Zeybekci'nin hevesi kursağında kalacak. Biz o gece meydanları dolduran İzmirli vatandaşlarımızla rakiplerimizi önce İzmir Marşı ile Ankara'ya yolcu edeceğiz, ardından zeybek oynayıp, horon tepeceğiz ve birlikte halay çekeceğiz. Tarihe not düşülecek 31 Mart gecesinde İzmirlilerle birlikte CHP olarak biz de tarih yazacağız."

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!