AK Parti'li Sürekli, gazeteciler ile buluştu

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Sürekli, gazeteciler ile buluştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2019 23:26

AK Parti'li Sürekli, gazeteciler ile buluştu

Haberin Devamı

Umut KARAKOYUN/ İZMİR, (DHA)- AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Konak'ta bulunan bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Kerem Ali Sürekli, yeni kurulacak partiye ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Bizim partimizden daha önce de ayrılanlar oldu, şanslarını deneyenler oldu. Ama halkta karşılığı olmadı. Partimizin İzmir'de kolonları sağlam. AK Parti'de kendine yer bulamayanlardan gidenler olabilir" ifadelerini kullandı. Karşıyaka Stadı'na dair soruları da yanıtlayan Sürekli, teknik sorunların aşıldığını, ihaleye çıkılacağını belirterek, "O stat oraya yapılacak" dedi.
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, basın kuruluşlarının temsilcileri ile buluştu. Konak'ta bulunan bir otelde düzenlenen toplantıya, çok sayıda temsilci katıldı. Kerem Ali Sürekli, burada basın temsilcilerinin kent gündemine, yerel siyasete ilişkin sorularını yanıtladı. Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ihaleye katılarak satın aldığı Alsancak'taki Tarihi Elektrik Fabrikası'nın devrinin neden yapılmadığına ilişkin soruya, "Konuyu yakından takip ediyorum. Burasının İzmir'e kazandırılmasını destekliyorum, bunun İzmir'e kazandırılması gerekiyor. Ancak teknik olarak bürokrasiden kaynaklanan bazı aksaklıklar var. Bürokrasiyi en az seviyeye indirdik ama bürokrasi bitmiyor. O konuyu takip ediyoruz. Cumhurbaşkanımıza bilgi notları da verildi. Bu konunun İzmir lehine çözülmesi için takip edeceğiz. Bürokrasinin verdi olumsuz bir rapor var. Bu nasıl aşılır diye çalışma yapıyoruz" yanıtını verdi.
'İZMİR'İN SU PROBLEMİ GÖRDES BARAJI İLE GİDERİLDİ'
Sürekli, yerel yönetimler ile merkezi hükümet arasında sık sık tartışma konusu olan Gördes Barajı'ndan İzmir'e su verildiğine yönelik tartışmalara da değinerek, "İzmir suyu tükenmek üzereydi. Gördes Barajı ile suyu AK Parti getirdi. İzmir'in tükenmekte olan suyuna AK Parti Gördes Barajı ile katkıda bulunarak, su problemini çözmüş oldu. Gördes Barajı yapıldıktan sonra İzmir'e su verilmeden önce bu su nerede kullanıldı biliyor musunuz? İzmir'de arsenikli su tartışması vardı bir dönem. Gördes Barajı'ndan alınan su ile arsenikli su, normal su haline getirildi. İnceltildi, İzmir'e verildi. Sonra bazı teknik aksaklıklar oldu, su verilmedi ama şimdi onlar giderildi. Eylül ayından itibaren İzmir'e oradan su veriliyor" dedi.
'GELECEĞE DAİR HİÇ BİR UMUT IŞIĞI GÖREMİYORUZ'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 7 aylık performansını da değerlendiren Sürekli, şunları söyledi: "Bu konuda ilerleyen günlerde bir basın toplantısı yapacağız. Büyükşehir'de 7 ay oldu,sayın Soyer'in kendi deyimi ile 'lay lay lom.' 'Seferihisar'da biz lay lay lom' yapıyorduk' diyordu. Büyükşehir'de de lay lay lom. Bu böyle gidecek. Geleceğe dair hiç bir umut ışığı göremiyorum. Aziz beyden kalma yatırımlar aksak bir şekilde yapılıyor. Buca Metrosu hükümetin de onaylaması ile yapılıyor. Ama onun dışında İzmir'de alt yapı, ulaşım gibi sorunlarında hiç bir ilerleme yok. Sayın başkan yerel siyasetten ziyade genel siyaset ile ilgili açıklamalarla öne çıkıyor. İzmir'e hizmet etmeye değil ulusal çapta politika yapmayı tercih ediyor. Seferihisar'da yılda 175 kere yurt dışına çıktı, aynı senaryo devam ediyor. Bol bol yurt dışında oluyor. Hatta yazın İzmir'de yoğun gündem olduğu zamanlarda Yunan adalarında geziyordu. Bunları görüyoruz. Bize o kadar çok alan açıyor ki, yetişemiyoruz. Yapıcı da olmaya çalışıyoruz. Henüz 7 ay oldu, hakikaten anlayışlı olmaya çalışıyoruz ama o kadar çok ulusal siyasete giriyor ki, o kadar çok İzmir'in hassasiyetleri ile ilgili olumsuz ifadeleri oluyor ki. İzmir'in hassasiyetlerine aykırı davranıyor."
'KOMİSYON ÜYELERİMİZ İSTİFA ETTİ'
Barış Pınarı Harekatı'nın önemli bir operasyon olduğunu ve başarılı sonuçlar elde edildiğini söyleyen Kerem Ali Sürekli, Soyer'in bazı ifadelerine atıfta bulunarak eleştirilerini sıraladı. Sürekli, "Tunç Soyer çıkıyor belediye meclisinde operasyona 'savaş' diyor. Bu 'savaş' söyleminin içeriğini ve gayesini biliyoruz. Çünkü Tunç Beyin bütün eylem ve söylemleri belli bir amaç dahilinde yapılıyor. Çıkıyor Kıbrıs konusunda açıklama yapıyor, bunu yalanlıyor. Geçmişte yapıldığını söylüyor. Yeni yapıldığını gördük. İzmir'in hassasiyetler ile çelişen söylemler kapsamında hiç gereği yokken Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu'nun logosunu gündeme getiriyor. Bizzat kendisi belirliyor. Buna tepki olarak komisyon üyelerimiz istifa etti. Sayın Soyer'in bu davranışları, bize gizli bir ajandası olduğu izlenimini veriyor" diye konuştu. Sürekli, tüm eleştirilere rağmen, Büyükşehir Belediyesi'nden kendilerine proje gelmesi halinde, yerel yönetimleri destekleyeceklerini de belirterek, "İzmir yararına olan her projede, Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin yanındayız. İlçe belediyelerinden de bize iletilen taleplerde onların yanında olacağız. Bizim için ayrım yok. AK Partili, CHP'li belediye ayrımı yapmıyoruz, bütün belediyelere destek olacağız. Aynı hassasiyeti Büyükşehir'den de bekliyoruz. Onlar çok açık bir şekilde ayrımcılık yapıyor. Ama biz yapmayacağız" dedi.
'KORUNMASI GEREKEN ALANLARA ZARAR VERİLMEMELİ'
Sürekli, gazetecilerin İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'nın, 16 ilçede yer alan 33 jeotermal sahasını kiraya vermek için ihaleye çıkma kararına ilişkin sorularına ise şu yanıtı verdi: "İzmir jeotermal kaynakları bakımından zengin bir kent. Bunlardan da mümkün olduğu kadar faydalanılmalı ancak bazı hassasiyetler var. Özellikle kendi ilçem olan Selçuk'ta bana çok sayıda sıkıntı iletildi. Tarım alanları, korunması gereken alanlar korunmalı. Bunlar bizim olmazsa olmamız. Detaylı olarak çalışıyoruz. Kaynaklarımızdan faydalanalım ama başta tarım alanları olmak üzere İzmir'in korunması gereken alanlarına zarar vermeyelim. Ben orta şekilde gidilmesi taraftarıyım."
'O STAT ORAYA YAPILACAK'
Bir gazetecinin, "Karşıya Futbol Takımı'nın sahası ne olacak" sorunu da yanıtlayan Kerem Ali Sürekli, "O stat oraya yapılacak. Teknik sıkıntılar var, siyasallaştırılmasını istemiyorum. 'Onlar geciktirdi, o yapıldı, bu oldu' bitti. Şuandaki belediye bize yardımcı oluyor. Geçmişin muhasebesini yapmıyoruz. Ama geçmişi de hatırlamadan geleceğe bakamayız. Geçmişte engellemeler olmasaydı, şuanda Karşıyaka Spor Kulübü o statta maçlarını yapıyor, belki de süper lige çıkma mücadelesi veriyor olacaktı. O dönemdeki ülkenin ekonomik şartları bambaşkaydı. Şuandaki ekonomik şartlar bambaşka. Ama bütün bunlara rağmen, o stat oraya yapılacak. Şuanda teknik olarak bütün sorunlar aşıldı. Sadece oraya ödenek tahsisi ile ihale tarihinin alınmasını bekliyoruz. Çabalıyoruz. Bütün engelleri aştık. Şimdi birlik olma ve o stadı oraya yapma zamanı" diye konuştu. İzmir Tüp Geçiş Projesine dair açıklama yapan Sürekli, "ÇED süreci devam ediyor. Sivil toplum örgütlerinin itirazları var.  Mahkeme süreçleri var. Ama biz bu projelerden vazgeçmedik. İzmir bu projeye sahip çıksın. Mücadelemize destek olsunlar. O proje devam edecek, geri dönüş yok" dedi.
'PARTİMİN İZMİR'DE KOLONLARI SAĞLAM'
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, yerel ve genel seçimlere ilişkin de iddialı açıklamalarda bulunarak, "İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerini geçici olarak devrettik ama 2024'te buraları alacağız. 2024 yerel seçimlerde ilk haber İzmir'den gelecek. Burada Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanacağız" dedi. Kurulacak olan yeni partiye, AK Parti'den katılım olup olmayacağı yönündeki soruyu yanıtlayan Sürekli, "Hiç ilgilenmiyorum, bizi hiç ilgilendirmiyor. Partiler kurulurlar, şanslarını denerler, belli bir yol alırlar. Sonra kapatır giderler. Türkiye parti mezarlığı haline geldi. Çoğu tabela partisi olarak kaldı. Bizim partimizden daha önce de ayrılanlar oldu, şanslarını deneyenler oldu. Ama halkta karşılığı olmadı. Aynı şekilde aynı durumların olduğunu görüyorum. Partimizin İzmir'de kolonları sağlam. AK Parti'de kendine yer bulamayanlardan gidenler olabilir. İzmir'de gitme durumu olursa, az sayıda olur. Bana yansıyan bir sıkıntı yok. Endişem yok. Hiç de ilgilenmiyoruz. Büyük hedefler için çalışan bir teşkilat bunlarla ilgilenmez" yanıtını verdi. Sürekli, kongrede il başkanı adayı olup olmayacağı sorusuna ise, "Göreve devam ediyoruz. İzmir'e uzun yıllar hizmet edeceğiz inşallah" sözleriyle karşılık verdi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!