Ağız - Diş Sağlığı ve estetiğinde fark yaratıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Ağız - Diş Sağlığı ve estetiğinde fark yaratıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2021 01:02

Ülkemizde son yılarda ileri düzeyde teknolojik ekipmanların kullanılıyor olması, kaliteli sağlık hizmetlerinin sunulması ve son derece başarılı diş hekimlerinin ve kliniklerin hizmet vermesi, yurtdışından çok sayıda kişinin estetik ve tedavi amaçlı Türkiye’yi tercih etmesini sağladı.

Haberin Devamı

 

Didim’in ilk diş hastanelerinden International Didim Dental Center Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nin kurucusu Dr. Hilmi Yıldırım, ülke ve Didim ekonomisi açısından çok önemli bir yere sahip olan ‘dental turizm’in daha da geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Didim’in sağlık turizminden daha fazla pay alabileceğini ifade eden Yıldırım, sektörde çok ciddi yatırımlar yapıldığını kaydetti. Geçmiş yıllarda tatile gelenlerin ağız ve diş bakımlarını yaptıklarını dile getiren Yıldırım, ancak şimdi sadece diş tedavisi için gelenlerin ilçe turizmine katkıda bulunmaya başladıklarını vurguladı.

Eşi Ağız-Diş-Çene Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Dr. Gülay Yıldırım ile birlikte daha iyi hizmet vermek, günden güne gelişen teknolojiyi daha yakından takip etmek amacıyla, yurtiçinde ya da yurtdışında ortodonti, estetik ve ozon terapi, implantoloji, diş hekimliğinde hipnoterapi gibi ileri uzmanlık gerektiren pek çok konuda sayısız eğitimler alarak uzmanlaştıklarını belirten Dr. Hilmi Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

Haberin Devamı

CAZİBE MERKEZİ OLDUK

 

“Ülkemiz ve de özellikle güzel ilçemiz Didim, dental turizm alanında pek çok ülke ile kıyaslandığında son derece avantajlı. Verdiğimiz hizmet ve diş tedavilerimizin diğer Avrupa ülkelerinde uygulanan tedavilerle aynı kalitede. Ancak fiyatlarımız daha makul düzeylerde. Ayrıca Didim, üniversite tescilli yüksek hava kalitesi, tarihi ve doğal güzellikleriyle özellikle pandemi sonrasında değerini artırdı, gerçek bir cazibe merkezi haline geldi. Türkiye’de diş tedavisi fiyatları yurtdışı muadillere göre yüzde 50 oranında daha düşük. Tedavi masraflarının daha düşük olması, yurtdışında yabancı sigorta firmalarının da Türkiye’yi önermesini beraberinde getiriyor.”

 

PAYIMIZI ARTIRMALIYIZ

 

Dünya sağlık turizmi verilerine göre dental turizmin, sağlık turizminin yüzde 25’lik dilimini oluşturduğunu da sözlerine ekleyen Yıldırım, “Ancak son yılların verileri, özellikle pandemi döneminde estetik turizmi ile diş turizminin, özellikle diş sağlığı turizminin pastadaki payının yüksek oranda arttığını gösteriyor. Maalesef ülkemiz dental turizm alanında Polonya, Romanya, Bulgaristan, Hırvatistan, Kosta Rika, Tayland, Malezya ve Singapur’dan sonra geliyor. Bu sıralamadaki yerimiz doğru hamlelerde çok daha üst noktalara çıkarabiliriz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yıldırım son olarak International Didim Dental Center Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği olarak implant, ortodonti, dijital gülüş tasarımı, diş protezleri, diş beyazlatma işlemleri, estetik lamina, dentap spa gibi son dönemlerin en popüler, sağlıklı ve doğal görünümle sonuçlanan tedavi yöntemlerinden olan zirkonyum kaplama gibi birbirinden farklı uzmanlık gerektiren alanlarda yüksek hizmet kalitesiyle en ekonomik hizmeti sunduklarını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!