Aday adaylarına 1000 adet fidan bağışı şartı

Güncelleme Tarihi:

Aday adaylarına 1000 adet fidan bağışı şartı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2018 09:17

Aday adaylarına 1000 adet fidan bağışı şartı

Haberin Devamı

İZMİR’de, AK Parti Çeşme İlçe Teşkilatı, belediye başkan aday adayları ile meclis üyesi olacak aday adaylarına, fidan bağışı şartı getirdi. Adaylar, önce ilçe teşkilatına 1000 adet fidan bağışlayacak, ardından da aday adaylık dosyasını teslim edecek.  Alınan fidanlarla, hatıra ormanı oluşturulacak.

AK Parti Çeşme İlçe Teşkilatı, ilçede belediye başkan aday adayları ile meclis üyesi adaylarına, fidan bağışı şartı getirdi. Çevre sorunları konusunda duyarlılığı arttırmak ve daha yeşil bir İzmir yaratmak için böyle bir karar aldıklarını söyleyen AK Parti Çeşme İlçe Başkanı İlter Etike, "Bu kararı yönetim kurulu ile birlikte aldık. Amacımız farkındalık oluşturmaktı. Diğer partiler bağış alıp, normal prosedürler ile ilerleyerek bunun üzerine başka bir şey koymuyorlar. Biz de bir farkımızın olmasını istedik. Her adaya bin fidan kampanyasını hayata geçirdik" diye konuştu. Aday adaylarından maddi olarak bir talepte bulunmadıklarını, onların sadece fidan bağışı yapmalarını istediklerini dile getiren İlter Etike, aldıkları fidan bağışları ile ilçede hatıra ormanı oluşturacaklarını vurguladı. Başkan Etike, "Aday adayları ile birlikte, süreç bittiğinde,  bir hatıra olmanı kuracağız" diye konuştu.

‘İSİM KONUSUNDA KARARSIZ KALDIK’

Hatıra ormanı oluşturmak için yer tahsisi konusunda başvurularını yaptıklarını aktaran Etike, "Teşkilat adına bir hatıra ormanı veya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına bir hatıra ormanı oluşturmayı amaçlıyoruz. İsim konusunda henüz nihai kararımızı vermedik" dedi. Süreçte, aday adaylarının birlik ve bütünlüğünü göstermek adına, teşkilatta birlik ve beraberlik sağlamak adına böyle bir sosyal farkındalık projesi oluşturduklarını aktaran Başkan Etike, şunları söyledi: "Kampanyamız çok da ses getirdi, güzel tepkiler aldı. Örnek bir proje olacağını düşünüyorum. Türkiye’nin en batısındaki ilde, bizden böyle bir çalışmanın çıkması, dalga dalga yayılacak. Bu seçim yarışında, çevreye duyarlılık konularına da özellikle dikkat çekeceğiz."

Umut KARAKOYUN/ İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!