40 öğrenciye burs vermek için koşacaklar

Güncelleme Tarihi:

40 öğrenciye burs vermek için koşacaklar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2019 10:35

40 öğrenciye burs vermek için koşacaklar

Haberin Devamı

İZMİR'de 3 yıl önce, çoğunluğu Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu 36 hayırseverin kurduğu Atlas Sağlık Eğitim Vakfı, bu yıl Vodafone 41'inci İstanbul Maratonu'nda 130 kişilik bir ekiple iyilik peşinde koşacak. 3 yıldır maratona katılan vakıf üyeleri bu yıl elde edilecek gelirle 40 üniversite öğrencisine burs desteği sağlayacak.

Çoğu Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezunu sınıf arkadaşları olan 36 İzmirli hayırsever 3 yıl önce Atlas Vakfını kurarak İzmir'de tıp ve hukuk fakültelerinde okuyan üniversite öğrencilerine karşılıksız burs vermeye başladı.  Her yıl düzenlenen İstanbul Maratonu'na katılıp başlattıkları 'İyilik Peşinde Koş' kampanyası sayesinde burs fonu oluşturduklarını söyleyen Atlas Sağlık Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Apak, 41'inci İstanbul Vodafone Maratonu'nun 3 Kasım Pazar günü saat 09.00'da koşulacağını ifade ederek, "Bu maraton bir karnaval ve bir nevi demokrasi ve gençlik şöleni olma yolunda da ilerlemektedir. O kadar etkili ki geçen yıl maraton sırasında bizler gibi koşucular ve çevreleri sayesinde tüm sivil toplum kuruluşlarının topladığı bağış miktarı 15 milyon Türk Lirası'na ulaşmıştır. Bu bağışlar sayesinde toplumumuzun gücü olan sivil toplum kuruluşları yepyeni bir gelir kaynağına kavuşmuştur. Bu sivil toplum kuruluşlarının çoğu sağlık, eğitim, kadın, çocuk ve gençler için projeler üretiyor" dedi.  Vakıf olarak bu yıl koşuya katılarak 40 öğrenciye burs vermeyi hedeflediklerini açıklayan Apak, "İlk yılımızda 60 koşucumuzun açtığı kampanya ile topladığımız bağışlarla 25 bursiyerimizin 1 yıllık burs tutarını elde etmiştik. Geçen yıl 80 koşucu ile bursiyer sayımızı 36'ya çıkardık. Bu yıl ise 130 koşucuyla bursiyer sayımızı 40'a çıkarmayı hedefliyoruz. Bu hedefimize başta İzmirlilerin desteğiyle ulaşacağımıza inanıyorum. Bazı firmaların desteği de bize motivasyon sağladı. Gençlerimiz için herkes üstüne düşen görevi yapıyor, geleceğe umutla bakıyoruz" diye konuştu.

Vakıf üyesi Op. Dr. Sırrı Sorguç ise İstanbul Maratonu'nda yapacakları koşuya tüm İzmirlilerin desteğini beklediklerini söyleyerek kampanyaya destek olmak için koşucuların İyilik Peşinde Koş Platformu'nda açacağı ve sosyal medya hesaplarında paylaşacakları kampanya linkini tıklayıp, güvenli bağış sistemi üzerinden istedikleri tutarda bağış yaparak az ya da çok destek olabileceklerini kaydetti.

Nevra UÇKAÇ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!