Yağmurlu havada zeminleri kuru tutan "şemsiye için şemsiye"

Güncelleme Tarihi:

Yağmurlu havada zeminleri kuru tutan şemsiye için şemsiye
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2018 12:44

Yağmurlu havada zeminleri kuru tutan "şemsiye için şemsiye"

Haberin Devamı

Sibel Deniz / İstanbul, 28 Eylül (DHA) - Ortalama bir şemsiye sizi kuru tutmada yararlı olabilir; ancak, eve ulaştığınızda zemini kuru tutmak sorun yaratabilir.
Tasarımcılar Ohad Chiya ve Pakzu Tasarım Stüdyosundan Nadav Hirsh, hemen herkesin yağmurlu günlerde yaşadığı bu sorunu göz önünde, "Drip-Tip" adını verdikleri "şemsiye şemsiyesi"ni geliştirdiler.
Drip-Tip, yağmurlu bir günde eve geldikten sonra yağmur suyunun zemini ıslatmasını engelleyen ve herhangi bir şemsiyeye takıabilecek, basit ancak oldukça kullanışlı bir aparat.
Esnek kauçuktan yapılmış olan Drip-Tip, herhangi bir şemsiyenin uç kısmına uyumlu olacak şekilde tasarlandı. Kullanıcılar, şemsiyenin gövdesinden akan yağmur damlalarını bir yerde toplayarak damlaların yere akmasını engelleyen kauçuk bir barikat görevi gören Drip-Tip'i şemsiyelerinin ucuna taktıktan sonra, her zaman yaptıkları gibi şemsiyelerini kapatıp ters çevirerek ıslak şemsiyelerini rahatlıkla yere koyabilirler.
Kendisinin de şemsiye şeklinde tasarlanmış olmasıyla Drip-Tip, şemsiyeniz için şemsiye olma özelliğini taşıyor. (Fotoğraflı)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!