Ruhani: ABD, petrol ihracatımızı engellerse, Basra Körfezi'nden kimse ihraç yapamaz (2)

Güncelleme Tarihi:

Ruhani: ABD, petrol ihracatımızı engellerse, Basra Körfezinden kimse ihraç yapamaz (2)
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2018 12:12

Ruhani: ABD, petrol ihracatımızı engellerse, Basra Körfezi'nden kimse ihraç yapamaz (2)

Haberin Devamı

Ekber Karabağ / Tahran, 4 Aralık (DHA) - İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin İran'a karşı uyguladığı petrol yaptırımlarıyla İran'ın petrol ihracatını durduramayacağını söyleyerek, "ABD, bir gün İran'ın petrol ihracatını engellerse, Basra Körfezi'nden hiç bir petrol ihraç edilmeyecek " uyarısında bulundu.

Semnan bölgesindeki Şahrud kentinde halka seslenen Ruhani, ABD'nin İran'a uyguladığı  yaptırımlara değinerek, "Petrolümüzü satıyoruz ve satmaya devam edeceğiz. ABD, İran'ın petrol ihracatını durduramaz. ABD, bir gün İran'ın petrol ihracatını engellerse, Basra Körfezi'nden hiç bir petrol ihraç edilmeyeceğini bilmeli" dedi.
ABD'nin bölgede İran fobisi oluşturarak İran'ı izole etmeye çalıştığını savunan  Ruhani, " Herhangi  komşumuzun düşmanı değiliz  ve olmayacağız. ABD, dünya ve bölge ülkeleriyle ticari ilişkilerimizi kesemeyecek" dedi.

Yemen'in zafer kazanması için çalışıyoruz
" Ezilen Yemen halkının saldırgan Suudi Arabistan'a karşı askeri ve siyasi zafer kazanması için çabaladıklarını " söyleyen Ruhani, " Yemen halkı kazanacak , Suud Hanedanı ve ABD burada da  yenilecek "dedi.

Görüntü Dökümü:

Ruhani'nin Şahrud kentindeki konuşması

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!