Ferrero Fındık’a Sürdürülebilir İnovasyon Ödülü

Güncelleme Tarihi:

Ferrero Fındık’a Sürdürülebilir İnovasyon Ödülü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2018 12:38

Ferrero Fındık’a Sürdürülebilir İnovasyon Ödülü

Haberin Devamı

İSTANBUL, (DHA)- Başarılı sürdürülebilir iş modellerini ödüllendirmek amacıyla bu yıl beşincisi düzenlenen Sürdürülebilir İş Ödülleri’nde Ferrero Fındık, Sürdürülebilir İnovasyon Ödülü’nün sahibi oldu.

Her yıl sosyal, ekonomik ve çevresel konularda önemli etkiler yaratan başarılı projelerin ödüllendirildiği Sürdürülebilirlik İş Ödülleri’nde Ferrero Fındık, Değerli Tarım Uygulamaları kapsamında yaptığı 'Hastalık, Zararlı Tespiti ve Entegre Etkin Mücadele Yöntemleri Yayımı Projesi' ile bu yıl Sürdürülebilir İnovasyon Ödülü’nün sahibi oldu.

 Fairmont Otel’de düzenlenen törende ödülü, Ferrero Fındık adına Ferrero Tarım Direktörü Ersin Arısoy aldı.

Değerli Tarım Uygulamaları ile amaçlarının tarım reformuna katkıda bulunmak, üretimde kalite ve verimliliği arttırmak olduğuna dikkat çeken Ferrero Tarım Direktörü Ersin Arısoy, “Değerli Tarım Uygulamalarımız ile 5 yılda 35 bin çiftçiye ulaştık. Sahada aralarında ziraat mühendisleri ve sosyal uzmanların bulunduğu 110 kişilik bir ekibimiz çalışıyor. Sosyal uzmanlar kadınlara ulaşarak mevsimlik işçilere yönelik iyi sosyal uygulamaları anlatırken ziraat mühendisleri fındık bahçelerini ziyaret ederek çiftçilere iyi tarım anlatıyorlar. Değerli Tarım Uygulamalarında geleneksel yollarla yapılan gübreleme, budama, ilaçlama, hasat ve kurutma işlemleri modern yöntemlerle gerçekleştiriliyor.  Uygulamaların bir kısmı maliyet barındırmayan zirai uygulamalar, bir kısmı da cüzi yatırım isteyen mekanik uygulamalar. Ancak bu yatırım sadece birkaç yılda geri dönüş veriyor. 2017’nin başından beri sahadaki ekiplerle 40 binden fazla fındık bahçe ziyaretinde bulunduk. Karadeniz bölgesinde ayrıca 55 model bahçe oluşturuldu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!