Elon Musk “Space Force” oluşturulmasını destekliyor

Güncelleme Tarihi:

Elon Musk “Space Force” oluşturulmasını destekliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2018 16:23

Elon Musk “Space Force” oluşturulmasını destekliyor

Haberin Devamı

Deniz Kılınç / İstanbul, 5 Kasım (DHA) – ABD merkezli SpaceX CEO’s Elon Musk, ayrı bir Space Force (Uzay Gücü) oluşturulması fikrini desteklediğini söyledi.
Recode internet sitesinde yayınlanan röportajda, ABD Hava Kuvvetleri (US Air Force) oluşturulmadan önce de toplumun bu fikre karşı çıktığını belirten Musk, “Bu fikir bazı tartışmalara yol açabilir fakat bence Space Force oluşturulmasının mantıklı olabileceğini düşünüyorum. Hava Kuvvetleri ilk oluşturulduğunda da birçok kişi bu fikirden rahatsız olmuştu” dedi.
Hava kuvvetlerini tek bir otoritenin yönetmesinin uzun bir süredir evrensel olarak kabul edildiğinin altını çizen Musk, aynı durumun uzayla ilgili durumlarda da geçerli olabileceğini söyledi ve ekledi:
“Şu an insanlar bunu hatırlamıyor olabilir; ancak, Hava Kuvvetleri ilk oluşturulduğunda birçok kişi bunun oldukça saçma olduğunu düşünmüştü. Zaman geçtikçe insanların bir Space Force’a gereksinimimiz olduğunu fark edeceklerini düşünüyorum. Space Force oluşturulması temel olarak uzaya karşı bir savunma oluşturulması anlamına geliyor. Bunun yanında uygarlığımızı genişletmek için de kullanılabilir. Örnek olarak, Ay’da ya da Mars’ta bir üs oluşturabiliriz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!