DHKP/C'nin avukatlık yapılanması davasında karar çıktı

Güncelleme Tarihi:

DHKP/Cnin avukatlık yapılanması davasında karar çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2019 13:52

DHKP/C'nin avukatlık yapılanması davasında karar çıktı

Haberin Devamı

Serpil KIRKESER/İSTANBUL,(DHA)- TERÖR örgütü DHKP/C'nin avukatlık yapılanmasına yönelik 20 avukat hakkında  açılan dava karara bağlandı. Mahkeme heyeti
tutuklu sanık Selçuk Kozağaçlı'yı 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırırken, 17 sanığı ise 3 yıl 1 aydan ile 18 yıl 9 ay arasında değişen oranlarda hapis cezası verdi. Firari olan ve savunması alınamayan 2 sanığın ise dosyalarının ayrılmasına karar verildi. 

2 SANIĞIN DOSYASI AYRILDI
İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Cezaevi'nin karşısında bulunan binada yapılan duruşmada karar açıklandı. Mahkeme heyeti tarafından,  Oya Aslan ve Günay Dağ'ın sanıkların savunmalarının alınmamış olması ve haklarına yakalama infazlarının beklenmesi dikkate alarak dosyalarının ayrılmasına karar verildi.

KOZAĞAÇLI 11 YIL 3 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI
Mahkeme heyeti sanıklardan Selçuk Kozağaçlı'nın üzerine atılı bulunan "DHKP-C  terör örgütüne üye olma" suçundan 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, Kozağaçlı'nın duruşmadaki tutum ve davranışları, mahkeme heyetine karşı tutumları, duruşma huzur ve disiplinine karşı uyması konusunda uyarılması, pişmanlık duymamış olması dikkate alınarak cezada "iyi hal" indirimi yapmadı. 

MAHKEME KARARINDA ŞUNLARI BELİRTTİ
Mahkeme kararında sanık Kozağaçlı'nın örgüt içerisinde kod isim kullanıyor olması, örgütün Yurt Dışı Merkez Komitesi ile şifreli yazışma yapma yetkisine sahip olmaları, örgütsel yazışmalarının bulunmaları, örgütün karar mercilerinin emir ve talimatlarının bu yazışmalar ile örgüt elemanlarına aktarılması, sanığın örgüte  bağlılık derecesi, mesleği ve konumu itibariyle örgüte sağladığı fayda sanığın örgüt adına yapılan organizasyon ve seminerleri organize etmesi, kastının yoğunluğu, suçun işleniş şekli, meydana gelebilecek tehlikenin boyutu bir bütün olarak değerlendirilerek karar verildiği belirtti. Mahkeme heyeti sanık Kozağaçlı'nın tutukluluk halinin de devamını kararlaştırdı. 

DEĞİŞİK ORANLARDA HAPİS CEZALARI VERİLDİ
Diğer 17 sanık avukat da  "DHKP-C  terör örgütüne üye olma" ve "DHKP-C  terör örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek isteyerek yardım etme" gibi suçlardan 3 yıl 1 aydan ile 18 yıl 9 ay arasında değişen oranlarda hapis cezalarına çarptırıldı.  

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!