Aşık Veysel, Bakırköy’de anıldı

Güncelleme Tarihi:

Aşık Veysel, Bakırköy’de anıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2018 23:01

Aşık Veysel ölümünün 45. Yılında Bakırköy’de ‘Aşık’ filmi özel gösterimi ve eskimeyen türküleriyle anıldı.

Haberin Devamı

Perşembe akşamı, Ataköy‘deki Tarık Akan Konferans Salonu’nda Bakırköy Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen etkinlikte, Aşık Veysel’in hayatının anlatıldığı 'Aşık' filmi izleyeciyle buluştu. Başrol oyuncuları Emirhan Kartal ve Uğur Aslan'ın mini konserinin ardından, 'Aşık' filmi özel gösterimi yayınlandı. Filmin sonunda alkışlar eşliğinde sahneye çıkan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, filmin yönetmeni Bilal Babaoğlu ile sanatçılar Uğur Aslan ve Emirhan Kartal’a günün anısına teşekkür plaket verdi. Kısa bir konuşma yapan Başkan Kerimoğlu, “Türk Halk Müziğimize ölümsüz eserler bırakan Aşık Veysel’i ölümünün 45’inci yılında saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz”dedi.

BABAOĞLU: BELGESELDEN ETKİLENDİM

Büyük beğeni toplayan ‘Aşık’ filminin yönetmeni Bilal Babaoğlu gösterim sonrası şunları söyledi: “Aşık Veysel’in hayatını beyaz perdeye taşıdığım için mutluyum. Senarist olarak Hacı Mehmet Duranoğlu’nun Âşık Veysel’i harika bir biçimde anlattığı, ‘Küçük Dünyam’ isimli belgeselini izlediğimde hayran kaldım. Onun hikâyesini gördüğümde çok heyecanlanmıştım. Hemen araştırmalara başladım. Bir şeyler buldukça heyecanım daha da artmaya başladı. Sonuç olarak Aşık Veysel’in sazından çok sözüyle, kelamıyla ilişkili olarak bu filmi yapmak istedim. Kendisini anlatmayı başardığımızı düşünüyorum. Seyircinin bu ilgisi, filmi layıkıyla yaptığımızı gösteriyor.”

FİLMİN KONUSU

Haberin Devamı

Yedi yaşında çiçek hastalığından kör olan Veysel, Esma’ya aşık olur. Evlenip çoluk çocuğa karışsalar da Esma aşık olmalarına izin vermez ve Mehmet’le evlenir. Bu durumu kaldıramayan Veysel, ilk kez doğup büyüdüğü yurdundan arkadaşı Kemancı Kürt Kasım ile yola çıkar. Veysel’i Aşık Veysel eden uzun ince yolculuk böylece başlar. Genç Veysel’in Aşık Veysel olma hikayesini konu edinen filmin yönetmen koltuğunda Asi, Aşka Sürgün, Kurşun Yarası gibi çok beğenilen dizilerin senaristlerinden Bilal Babaoğlu oturuyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!