Vali Günaydın: Düğünde silah kullanan cezalandırılacak

Güncelleme Tarihi:

Vali Günaydın: Düğünde silah kullanan cezalandırılacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2018 11:41

Vali Günaydın: Düğünde silah kullanan cezalandırılacak

Haberin Devamı

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Valisi Şehmus Günaydın, düğünlerde silah kullanımını önlemek için emniyet ve jandarma içerisinde özel birimler oluşturduklarını belirterek, "Çok net söylüyorum, düğünlerde, eğlencelerde ve konvoylarda silah atılmayacak. Kim yaparsa en ağır şekilde cezalandırılacaktır" dedi.

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, ekim ayı merkez muhtarlar toplantısında muhtarlarla bir araya geldi. Muhtarların talep ve önerilerini dinleyen Vali Günaydın, yetkililere sorunların çözümü konusunda talimat verdi. Toplantıda düğünlerde silahla ateş edilmesi konusunda uyarıda bulunan Vali Günaydın, muhtarlardan vatandaşları uyarmalarını istedi. Vali Şehmus Günaydın, emniyet ve jandarma içerisinde bu konuyla ilgili özel birimler oluşturduklarını, eğlencelerde silah kullanma konusunda denetimlerin artırılacağını söyledi.

SİLAH KULLANIMINI MUTLAKA ÖNLEYECEĞİZ

Vali Günaydın, şunları kaydetti:

"Silah atma olayını mutlaka ve mutlaka önleyeceğiz. Mahallenizde bir düğün oluyorsa arkadaşlar mutlaka ve mutlaka bilginiz olacak ve düğün sahiplerine kesinlikle gerekli uyarıları ciddiyetle yapacaksınız ve bu konudaki kararlılığınızı ortaya koyacaksınız. İnsanlarımızın hayatı bizim için çok değerlidir. Magandalar insanlarımızın en mutlu gününü onlara zindan ediyorlar. O yüzden düğünlerde silah atma olayını kesinlikle ve kesinlikle önleyeceğiz. Emniyet ve jandarma bünyesinde bu işle ilgili özel birimler kurduk. Sivil görevliler oluşturduk ve muhtarlarımız da bu konuda duyarlı olacaklar. Çok net söylüyorum düğünlerde, eğlencelerde ve konvoylarda silah atılmayacak. Kim yaparsa en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Şiddeti tasvip etmiyoruz, silah atılmasını tasvip etmiyoruz, her türlü kanunsuzluğu önlemek için bizler görevimizi iyi yapmak zorundayız. Böyle yapacağız ki vatandaşımız, milletimiz huzur ve güven içerisinde olsun."

Isparta'da geçen hafta bir düğün konvoyunun geçişi sırasında av tüfeğiyle ateş açılması nedeniyle 4 kişiyi yaralanmıştı. Yalvaç ilçesinde ise düğünde havaya ateş açtığı tespit edilen 4 kişi gözaltına alındı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!