Lavanta köyüne özel kurs

Güncelleme Tarihi:

Lavanta köyüne özel kurs
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2019 16:47

Lavanta köyüne özel kurs

Haberin Devamı

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)- TÜRKİYE'deki lavantanın 85'inin üretildiği 'Lavanta kokulu köy' olarak bilinen Isparta'nın Keçiborlu ilçesine bağlı Kuyucak'ta turizm sezonun sona ermesiyle eğitim çalışmaları başladı.

Keçiborlu Kaymakamlığı ve Keçiborlu Halk Eğitim Merkezi tarafından 251 nüfuslu Kuyucak'ta açılan hijyen kursuna 139 kişi başvuru yaptı. Düzenlenen eğitime Vali Ömer Seymenoğlu, Kaymakam Okan Leblebicier, sektör temsilcileri ve çoğunluğu kadınlardan oluşan Kuyucak köyü sakinleri katıldı.

Kursiyerlere eğitimin ardından yaka kartları verileceğini belirten Keçiborlu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ender Taşdemir ayrıca köyde 320 saatlik hediyelik süs eşyası yapımı ve 42 saatlik açık alan işletmeciliği kurslarının açılacağını söyledi.

Bu tür eğitimlerin amacının vatandaşların ev ekonomilerine katkı sağlamak olduğunu belirten Vali Ömer Seymenoğlu, hijyenin olmasa olmaz bir kriter olduğunu vurguladı. Eğitimlerin ardından yaka kartı almayanlara ticari faaliyetler için izin verilmeyeceğini hatırlatan Vali Seymenoğlu, lavanta merkezinin Kuyucak köyü olduğunu, satılan ürünlerde kaliteden taviz verilmemesi gerekliliğinin altını çizdi. "Gelecek sezona bugünden itibaren hep birlikte hazırlanalım" diyen Vali Seymenoğlu, köyün arka sokaklarının da turizme açılmasınınım önemine değinerek, pansiyonculuğun arttırılması için çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!