Kaçak avlanan kerevitler göle bırakıldı

Güncelleme Tarihi:

Kaçak avlanan kerevitler göle bırakıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2020 15:14

Kaçak avlanan kerevitler göle bırakıldı

Haberin Devamı

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)- ISPARTA Eğirdir Gölü'nde kaçak olarak avlanan 1630 kilo kerevit törenle tekrar göle bırakıldı.

Kerevitlerin göle salınması için Eğirdir Limanı'nda program düzenlendi. Programa Kaymakam Adem Çelik, Tarım ve Orman İl Müdürü Enver Murat Dolunay, İl Müdür Yardımcısı Uğur Turgut, Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ufuk Akçimen, Emniyet Müdür vekili Ömer Gürlek katıldı.

Kaymakam Adem Çelik, 1 Kasım 2019 itibariyle kerevitte avlanma yasağı başladığına dikkati çekerek, "Bu tarihten sonra dönem dönem kaçak kerevit avcılığına rastlıyoruz ve bu bizleri üzüyor. Bütün vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Çünkü kerevitin popülasyonunun devamı ve sürdürülebilir ve bir kerevit popülasyonunun sağlama noktasında bu yasaklar çok önemli ve yasaklara uyulması gerekiyor. Biz sürdürülebilir balıkçılık adına, yasa gereği bu kerevitlere el koyduk ve tekrar göle bıraktık" dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Enver Murat Dolunay, "Kerevit yasağı 1 Kasım itibariyle başladı. Isparta genelinde toplam 300 tonluk bir kerevit kotamız vardı. Bu kota su ürünleri avcılarımızın lehine olarak 500 tona çıkarıldı. Yani üretimde bir artış var. Ama bu kaçak avcılıkları önlememiz lazım. Normalde üretimin eski seviyesine dönme potansiyeli var. Bu tip kaçak avcılık bizleri sıkıntıya sokuyor. Kooperatiflerimizden isteğimiz bu yasak dönemlere dikkat etmeleri. Gerekli kanuni işlemleri yapacağız. Kerevitte eski potansiyellerimize dönmek üzereyiz" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra kerevitler göle salındı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!