Deregümü'nde domates ve karanfil festivali

Güncelleme Tarihi:

Deregümünde domates ve karanfil festivali
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2019 14:27

Deregümü'nde domates ve karanfil festivali

Haberin Devamı

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)- ISPARTA'nın merkeze bağlı Deregümü köyünde Domates ve Karanfil Festivali düzenlendi.
Deregümü köyünde düzenlenen Domates ve Karanfil Festivali, kortej yürüyüşüyle başladı. Festival mehter takımı konseri ve halk oyunları gösterileriyle devam etti. Festival kapsamında düzenlenen yarışmalarda en iyi domates ve karanfili yetiştiren üreticilere hediyeleri protokol üyeleri tarafından verildi.
Festival açılışına katılan Vali Ömer Seymenoğlu, yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Aylar önce ben bir seraya tesadüfen girdim. Tohum toprakla buluşmuştu, fide, yeşil ortaya çıkmıştı. İnsanın inanası gelmiyordu böyle kıymetli, böyle güzel, böyle gösterişli bir domatesin burada üretildiğine. Çünkü ilk sezonum benim, ilk defa görüyorum. O yüzden de duygulanıyorum. Çünkü bu bir bereket. Üretim, üretim, üretim. Zaman zaman fiyatı düşük de olabilir bazen de yüksek olabilir ama ne olur üretelim vazgeçmeyelim. Pes etmeyelim. Sayın Cumhurbaşkanımız ne diyor? Üreteceğiz, inadına da olsa üreteceğiz, sonuna kadar üreteceğiz. El birliğiyle biz bunun ihracatının önünü açmamız lazım. Yolu, suyu, elektriği, düğün salonunu yapmak çok kolay, yapıyoruz da işte asfalt yolları görüyorsunuz, halı sahayı görüyorsunuz, çocuk parklarını görüyorsunuz. Ama esas olan bu üretilen domatesin gerçek değerini bir şekilde tespit edip tarımla uğraşan vatandaşlarımızın hakkını bir şekilde verebilmek."
Konuşmasının ardından Vali Seymenoğlu ve protokol üyeleri Deregümü köyünde üretimi yapılan domates ve karanfillerin tanıtıldığı firma stantlarını tek tek gezerek üretim ve pazarlama faaliyetleri konusunda yetkililerden bilgi aldı. Vali Seymenoğlu, köyde domates ihracatı yapan bir firmanın da paketleme tesisini gezerek incelemelerde bulundu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!