Kel Dağı'a ilk fidanlar dikildi

Güncelleme Tarihi:

Kel Dağıa ilk fidanlar dikildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2018 12:58

Kel Dağı'a ilk fidanlar dikildi

Haberin Devamı

Emek ÇAKILI/YAYLADAĞI,(Hatay),(DHA)- HATAY'ın Yayladağı ilçesinde Kel Dağı eteklerine fidan dikildi.
Yayladağlı İş İnsanı Servet Altaş tarafından hazırlanan bin 400 fidan, Çandır ve Denizgören Mahallelerinin bulunduğu ve yaklaşık 1 asırdır ağaç bulunmayan alana törenle dikildi.  Törende Çandır Mahalle Muhtarı Şakir Altaş, 100 yıllık Kel Dağ’a ilk örtüsünü giydirdiklerini söyledi. Muhtarlık olarak doğadan aldıklarını tekrar doğaya vermek için bu çalışmayı yaptıklarını vurgulayan Altaş, “Doğaya olan borcumuzu ödemek için buradayız. Üzerinde bulunduğumuz Kel Dağ, çok değil bundan yüz yıl önce ağaçlık bir bölgeymiş. Anlatılanlara göre bu dağ üzerinde ağaçtan ağaca atlayıp, hiç yere basmadan ilerlenebiliyormuş. Maalesef yıllarca biz buraları katletmişiz. Şimdi doğadan aldığımızı tekrar doğaya verme zamanı” dedi.
Hayırsever İş İnsanı Servet Altaş ise, doğduğu topraklara hizmet etmekten duyuduğu sevinci dile getirirken, “Ben bu kıraç topraklarda doğup büyüdüm. İş icabı şehir hayatı yaşamak zorunda kaldım. Yıllardır bu dağ, Kel Dağ olarak anılıyor, inşallah yaptığımız bu çalışmayla artık bu isimle anılmayacak” dedi.
Fidan dikim törenine Yayladağı Kaymakamı Ömer Faruk Yüce, Belediye Başkanı Mehmet Kalkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Güler ve İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yakup Karasor'un yanı sıra çok sayıda vatandaş ve davetli katıldı

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!