Öğrencilere 'afet' ve 'acil durum' dersi

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere afet ve acil durum dersi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2019 16:51

Öğrencilere 'afet' ve 'acil durum' dersi

Haberin Devamı

Halil İbrahim KARAÇAY/HATAY, (DHA)- HATAY’da İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından 4'üncü sınıf öğrencilerine afet ve acil durum çantası hazırlama dersi verildi.
Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen pilot okullarda verilen eğitimlerde doğal afet anında yapılması gerekenler, olası bir doğal afet öncesi hazırlanacak olan afet çantasında bulunması gereken gıda ve eşya türleri ile ilgili öğrenciler bilgilendirildi. Antakya Vali Teoman İlkokulu’nda 11 kişilik AFAD ekibi tarafından verilen eğitimlerde akıllı tahta üzerinde çeşitli slayt gösterileri ve videolarla öğrencilere olası bir deprem ya da doğal afet durumunda yapılması gerekenler anlatılarak uygulamalı olarak öğretildi.

AMACIMIZ DAHA AZ ZARARLA ATLATMAK
Etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Hatay İl AFAD Şube Müdür Vekili Özlem Sarıgöz, projenin yıl boyunca her ay farklı tema ile devam edeceğini belirterek, "Amacımız toplumu afetlere karşı bilinçlendirmek, bir farkındalık oluşturmak ve afeti daha az zararla atlatabilmek için topluma gerekli bilgileri sunmaktır. Buradaki öğrencilerimiz öğrendikleri bilgileri aileleri ile de paylaşırlarsa daha çok yayılacak. Velilerimiz de evlerinde afet ve acil durum çantası hazırlayabilir ve bir afet planı oluşturabilirler" dedi.

FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!