Kadın girişimciler çeklerini aldı

Güncelleme Tarihi:

Kadın girişimciler çeklerini aldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2018 16:52

Kadın girişimciler çeklerini aldı

Haberin Devamı

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(HATA),(DHA)-Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, yoksul girişimci kadınlara verilen mikro kredilerle büyük işler yapıldığını söyledi.

Türkiye Mikro Kredi Finans Programı İskenderun Şubesinin 10. Yıl etkinliği İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlendi. Etkinliğe, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İTSO Başkanı Levent Yılmaz, İçişleri eski Bakanı Abdulkadir Aksu, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül ve kadın girişimciler katıldı. İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, mikro kredinin, herhangi bir gelire sahip olmayan kadınların, yeni iş kurarak gelir sağlayıcı faaliyetler yürütmesine imkân sağlayan, kefalet ve teminat olmaksızın verilen sermaye olduğunu söyledi.
KÜÇÜK RAKAMLARLA İŞ YAPMAYA BAŞLADILAR
Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, yoksul girişimci kadınlara verilen mikro kredilerle büyük işler yapıldığını söyledi. Akgül, başlangıçta 1000 lira gibi çok küçük bir meblağlarla oturup iş yapmaya başlayan bu fedakar girişimcilerimiz bu kazançlarla aile bütçelerine katkı sağlıyorlar.
İskenderun Kaymakamı İskender Yönde ise, "İstihdam anlamında bayan girişimcilerimizin küçük meblağlarla başlayıp, ekonomik olarak daha da güçlü bir duruma gelmeniz sermayenizin yükselmesi bizleri de mutlu etmektedir. Bu hanım efendiler ellerinden gelenin daha fazlasını yapmışlardır. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

BATANI YOK GERI DONUSU VAR
Eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu ise şunları söyledi:
"Büyük bir özveriyle çalışarak bu işe gönül verdik. 15 yılda Türkiye genelinde 63 ilde 93 şubede bu güne kadar 180 binden fazla dar gelirli vatandaşlarımıza yaklaşık 800 milyon lira mikro kredi kullandırılmıştır. 180 bin den fazla hanım kardeşlerimize kredi kullandırılmıştır. İskenderun’da Öz Mikro Kredi Şubesinden de yaklaşık 3 bin dar gelirliye 4 milyon lire mikro kredi verilmiştir. Bunun en güzel yanı ise bu kadar çok kredi veriliyor bunun geri dönüşü var. Batan yok, kaybolan kredi yok verirken de kefalet yok. Faiz de yok, beyanınıza itimat edilerek sizlere güvenerek veriliyor. Kendi işinizi kendiniz görüyorsunuz ve emeğinizi, kendi alın terinizi ve kendi göz nurunuzu katarak çalışmanızın karşılığını alıyorsunuz."

 Yapılan konuşmaların ardından Prof. Dr. Aziz Akgül  ve Abdulkadir Aksu, Öz ailesi adına Bedrettin Öz’e yapmış olduğu hayırlı hizmetlerden dolayı plaket takdim etti.  Etkinliğin sonunda ise yeni iş kurmak isteyen 10 kadın girişimciye 30 bin TL kredi çeki takdim edildi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!