Milli Mücadele’de ilk kurşunun 100'üncü yılı kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Milli Mücadele’de ilk kurşunun 100üncü yılı kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2018 15:02

Milli Mücadele’de ilk kurşunun 100'üncü yılı kutlandı

Haberin Devamı

Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL,(Hatay),(DHA)-  HATAY'ın Dörtyol ilçesinde Milli Mücadele'de ilk kurşunun 19 Aralık 1918 tarihinde atılışının 100'üncü yılı törenle kutlandı.
Havanın yağışlı olmasına rağmen katılımın yoğun olduğu kutlamalar İlk Kurşun Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla birlikte göndere Türk bayrağının çekilmesiyle başladı. Anıt şeref defterini imzalayan Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, "19 Aralık 1918 sadece Türk milletinin değil, tüm dünyanın tanık olduğu kutlu ve haklı bir zaferin başlangıç tarihidir. Bundan tam da bir asır evvel; ilk kıvılcımı Dörtyol’dan ateşlenen mukaddes gaye tüm Anadolu’ya inanç meşalesi olmuş, bağımsızlık ve vatan müdafaası uğruna nice atalarımız canlarını Allah’a emanet ederek düşman işgaline karşı duruşun, inanç ve zaferin temsili olmuşlardır" dedi.
Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından gönderilen tebrik ve kutlama mesajları okundu. 

RESİM SERGİSİ
Kutlamalar kapsamında Halk Eğitim Merkezi'nde Milli Mücadelede ilk kurşun konulu resim yarışmasında derece alan eserlerden oluşan sergi açılışı yapıldı. Dörtyol Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin oratoryo gösterisini, Dörtyol Belediye Musiki Cemiyeti'nin konseri takip etti. Gecenin finalinde ise Tek Kampus okullarının müzik ve tiyatro gösterisi izlenime sunuldu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!