Esendere yolu yenileniyor

Güncelleme Tarihi:

Esendere yolu yenileniyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2019 14:56

Esendere yolu yenileniyor

Haberin Devamı

Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA,(Hakkari)-(DHA)-HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesine bağlı Esendere Beldesi'ndeki  500 metrelik yolda asfaltlama çalışması başlatıldı.

İran sınırındaki Esendere Beldesi karayolunun 500 metrelik kısmı, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ve Esendere Belediyesi'nin ortak çalışmasıyla asfaltlanmaya başlandı. Sınır kapısından geçen vatandaşların yoğun talebi üzerine yapılan asfaltlama çalışmalarının olduğu bölgede incelemelerde bulunan  Esendere Beldesi Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, bu çalışmayı Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ile birlikte yürüttüklerini söyledi.
Başkan Büyüksu," Esendere, Türkiye'nin başlangıcıdır.Türkiye'nin en ücra köşesinde bulunan gümrük kapımızdır. Günde yüzlerce insanın giriş- çıkış yaptığı bir yerdir. Şimdiye kadar buradan tozdan, dumandan geçilmiyordu. Belediyemizin de imkanları fazla yok. Karayolu nezdinde girişimlerde bulunduk. Belediye ile Karayolu ortaklaşa buraya bir sıcak asfalt döktük. İnşallah bundan sonra da çalışmalarımız devam edecektir."dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!