Şemdinli'de yaz Kuran kursları kapanış programı düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Şemdinlide yaz Kuran kursları kapanış programı düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2019 09:33

Şemdinli'de yaz Kuran kursları kapanış programı düzenlendi

Haberin Devamı

Azer DEMİR/ŞEMDİNLİ,(Hakkari)-(DHA)-DİYANET İşleri Başkanlığı'nın ülke genelinde başlattığı Yaz Kuran Kursları kapsamında, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde din eğitimi alan 3 bin 200 öğrenci için kapanış programı düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan uygulama Şemdinli'de geçtiğimiz Haziran ayında  start aldı. İlçede 3 bin 200 öğrenciye  cami ve kuran kurslarında din eğitimi verildi. Kursları devam eden öğrenciler için Şemdinli İlçe Müftülüğü tarafından Ulu Camiinde  kapanış programı düzenlendi. Programa Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı, İlçe Müftüsü Rıdvan Şahin, din görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Kuran-ı Kerim Tilavetinin okunmasıyla başlayan kapanış programında konuşan İlçe Müftüsü  Şahin, yaz Kuran-ı Kurslarına 3 bin 200 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.
Şahin,“Camilerimiz, dinin temel esaslarının doğru öğretildiği yerlerdir. Buralarda daha etkin katılımlı bir şekilde çocuklarımıza dinimizi öğretmeliyiz.Yaz Kur'an kurslarımızı daha dinamik kılmamız lazım. Camilerimiz, çocuklarla şenlendi ve daha anlamlı hale geldi. Amacımız hem nicelliği hem de nitelliği arttırmak."dedi.
Program,İlçe Müftüğü tarafından düzenlenen 'dini bilgiler' yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesiyle son buldu.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!