Çukurca'da "Gelin kardeş olalım" projesi

Güncelleme Tarihi:

Çukurcada Gelin kardeş olalım projesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2019 15:40

Çukurca'da "Gelin kardeş olalım" projesi

Haberin Devamı

Serdar KARA/ÇUKURCA,(Hakkari)-(DHA)- ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu öncülüğünde, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen yönetiminde hayata geçirilen ve Türkiye’nin 18 kenti ile 18 ilçesine tarımsal işbirliği amacıyla başlatılan “Gelin Kardeş Olalım" projesi kapsamında,  Korkuteli ilçesinden bir heyet, Hakkari'nin Çukurca ilçesine gelerek incelemelerde bulundu.

 Korkuteli İlçe Tarım ve  Orman Müdürü Selda Sert başkanlığındaki Antalya Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği Şube Müdürü Özlem Çağrıcı Armut,  Ziraat Mühendisleri Eda Önel, Vural Basım, Fehmi Tekin ve Hakan Utku Gölgen'den oluşan heyet Çukurca ilçesini ziyaret etti. Heyet, Hakkari Tarım ve Orman Müdürü Vahap Şimşek, İl Müdür Yardımcısı İdris Uce ve Çukurca İlçe Tarım Orman Müdürü Dilan Ergür tarafından karşılandı. İlk olarak İlçe Kaymakamı Temel Ayca'yı makamında ziyaret eden heyet, daha sonra Narlı Köyü'ndeki Kenan Erol'a ait mantar işletmesini ziyaret edip, mantar yetiştiricilği ile ilgili bilgiler verdi.

Korkuteli İlçe Tarım Müdürü Selda Sert, Antalya Valisi Münir Karaoğlu önderliğinde başlatılan proje kapsamında Çukurca ilçesi ile kardeş ilçe olduklarını söyledi. Sert,"Çukurca'ya beyaz şapkalı mantar ve istiridye mantarını yetiştirmek anlamında teknik bilgiler vermeye geldik.
 Gün boyu sahadaydık. Mantarın üretilebilecek alanları tespit ettik. Eylül ayında yine geleceğiz. Burada olmaktan çok mutluyuz. Burası doğa olarak çok güzel. İnsanları da çok misafirperver.Bizi samimi bir şekilde karşıladıkları için çok teşekkür ediyoruz."dedi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!