Vali Gül: Mutlu aile, iletişimi güçlü olan ailelerle olur

Güncelleme Tarihi:

Vali Gül: Mutlu aile, iletişimi güçlü olan ailelerle olur
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2018 12:55

Vali Gül: Mutlu aile, iletişimi güçlü olan ailelerle olur

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA)- GAZİANTEP Valisi Davut Gül, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 'Sağlıklı Birey, Mutlu Aile, Huzurlu Toplum' projesi kapsamında Gaziantep İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Aile Okulu Semineri’ne katıldı. Vali Gül, topluma bakıldığında mutlu ailelerin, iletişimi güçlü olan aileler olduğunu söyledi.
Müftülük Konferans Salonunda gerçekleşen programda İl Müftüsü Ahmet Çelik’in açılış konuşmasının ardından seminere katılan din görevlilerine hitap eden Vali Gül, son yıllarda çekirdek aile kavramının topluma girmesiyle geniş aileden kopmaların olmasına ve bununla birlikte toplumda farklı sıkıntıların ortaya çıktığını kaydetti. Vali Gül, "Toplumda çeşitli sorunlar oluyor. Bunu en iyi yaşayan, en iyi bilenler sizlersiniz ve sorunların ayrıntılarına baktığımız zaman hepsinde aile kavramının bir şeklide yıpranmasından kaynaklandığını görüyoruz. Herkese vakit ayıran kişiler çocuklarına vakit ayırmıyor. Herkese vakit ayıranlar eşlerine vakit ayırmıyor. Çekirdek aile son yıllarda toplumumuza giderek girmeye başladı.  Çekirdek ailenin topluma girmesi, geniş aileden kopmamızla beraber farklı sıkıntılarımız gelmeye başladı. Burada görüyorsunuz sağlıklı birey mutlu aile huzurlu toplum yani biri mutlu olmadan diğerleri olmuyor" dedi.
Seminerin amacına ulaştığında birçok sorunun da çözüleceğinin altını çizen Gül şöyle devam etti:
"Burada edindiklerinizi toplumumuza anlattığınız da birçok sorunu halletmiş olacağız. Nedir bunlar; boşanmaların azalmasını istiyoruz. Huzur evlerindeki yaşlılarımızın sayılarının azalmasını istiyoruz. Uyuşturucuya bir şekilde bulaşmış olanların sayılarının azalmasını istiyoruz. Suç işleyenlerin sayılarının azalmasını istiyoruz. Bunlara baktığımızda mutlu aile, iletişimi güçlü olan ailelerle olur. Çoğu zaman iyi niyetle bir şeyler yapıyoruz. Zaman değişiyor, şartlar değişiyor. Bunun da olumsuz etikleri oluyor. İnanıyorum ki iki gün boyuncu hocalarımız sizinle beraber, alanda gördüklerinizle beraber karşılıklı iletişim içerisinde bu konulara bir yol haritası verebileceklerdir. İnsan yetiştirmek zor iş, herhangi bir makinayı imal ettiğiniz de onun nasıl imal edileceği bilirsiniz, yemek yaptığınızda onun nelerle yapılabileceği bellidir ama insanda bunu yapma şansınız yoktur. Emek harcamanız lazım, sabretmeniz lazım ve hepsinden önemlisi empati yapmanız lazım. Aile okulunun hayırlara vesile olmasını diliyorum. Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum."
İki gün sürecek seminerde alanında uzman kişiler çeşitli başlıklar altında toplanan konularda eğitim verecek.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!