Prof. Dr. Soran'dan konferans

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Sorandan konferans
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2018 11:32

Prof. Dr. Soran'dan konferans

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - SANKO Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özlem Soran, SANKO Üniversitesi ve Oğuzeli Belediyesi işbirliği ile düzenlenecek halka açık konferansta, 'Koroner Arter Hastalığı ve Korunma Yolları' konusunda paylaşımda bulunacak.

SANKO Üniversitesi'nin yanı sıra, ABD Pittsburgh Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim Dalı'nda öğretim üyesi olarak çalışmalarını sürdüren Prof. Dr. Soran, “Kalp damarlarında tıkanıklıkla seyreden koroner arter hastalığı ülkemizde ve dünyada ölüm nedenlerinin başındadır. Araştırmalar, dünyada her yıl 15 milyon kişinin ölümüne neden olan koroner arter hastalığından korunmanın mümkün olduğunu göstermiştir" dedi.

Türkiye'de 4 yıl önce bir ilki gerçekleştirdiklerine değinen Prof. Dr. Soran, “Tıp Fakültesi birinci sınıfta öğrenim gören öğrencilerimiz için tıp alanında araştırma ve proje geliştirme dersleri başlattık" diye konuştu.

"Yapılandırılmış proje dersleri eğitim programından geçen tıp fakültesi öğrencilerimiz, hocalarının kontrolünde yöre halkını, kalp damar hastalığı (koroner arter hastalığı) risk faktörlerini yenme konusunda bilinçlendirmek adına, katılımcılarımıza anketler yapmakta ve belirlenen zaman aralığında görüşülerek bilimsel olarak ispatlanmış yaşam tarzı değişikliklerine teşvik etmektedirler" diyen Prof. Dr. Soran, “Uyguladığımız program, Rektörümüz Prof. Dr. Güner Dağlı ve idari kadrosunun desteği ile hem farklı aşamaları bulunan bir eğitim süreci, hem de başarı ile devam eden bir sosyal sorumluluk projesidir" ifadelerine yer verdi. 

Oğuzeli Belediye Kültür ve Kongre Merkezi'nde Cumartesi günü düzenlenecek konferansa, dileyen herkes davetiyesiz ve ücretsiz katılabilecek.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!