Fırat'ın doğusundaki teröristlerin operasyon paniği sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Fıratın doğusundaki teröristlerin operasyon paniği sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2018 10:44

Fırat'ın doğusundaki teröristlerin operasyon paniği sürüyor

Haberin Devamı

Taylan YILDIRIM - Eser PAZARBAŞI - Erdal KATIRANCI/KARKAMIŞ (Gaziantep), (DHA) - FIRAT'ın doğusundaki terör tehdidinin sonlandırılmasına yönelik askeri harekatın gündeme gelmesinin ardından terör örgütünde başlayan tedirginlik devam ediyor. Türkiye sınırına yakın noktada bulunan terör örgütüne ait mevzilerdeki teröristler, sürekli Türkiye tarafını gözetleyerek, tünellerde korunmaya çalışıyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fırat'ın doğusunun teröristlerden temizlenmesine yönelik harekat düzenleneceği yönündeki açıklamaları ve ABD'nin Suriye'deki askerlerinin çekileceğini bildirmesi üzerine panik havasının hakim olduğu terör örgütü PKK/PYD militanları, sınır boyundaki devriyelerini arttırdı. Daha önce kimsenin gözükmediği mevzi ve hendeklerde görülmeye başlanan teröristler, sürekli Türkiye'yi gözetliyor. Türkiya tarafındaki en küçük hareketlilik durumunda ise paniğe kapılmaları dikkat çekiyor.
ABD'nin de askerlerini çekeceğini duyurmasının ardından Fırat'ın doğusundaki ilk nokta olan Zor Mağar bölgesine takviye teröristlerin gönderildiği ve bölgede daha fazla önlem alındığı görüldü.
TSK birlikleri ise sınır hattında zıhlı araçlarla devriye görevi yaparken, Özgür Suriye Ordusu güçleri de hareket için Fırat'ın batısında teyakkuz halinde Türkiye'den gelecek operasyon talimatını bekliyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!