GTO başkanlarından, 24 Kasım mesajı

Güncelleme Tarihi:

GTO başkanlarından, 24 Kasım mesajı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2018 10:08

GTO başkanlarından, 24 Kasım mesajı

Haberin Devamı

Hasan KIRMIZITAŞ/GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım ve Meclis Başkanı Hilmi Teymur, tüm öğretmenlerin '24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı. GTO başkanları öğretmenlerin geleceğin Türkiye'sinin inşasında büyük pay sahibi olduklarını söyledi.

Yeni yüzyılın bilginin, üretimin, tasarım ve teknolojinin öne çıktığı bir dönem olduğunu vurgulayan başkanlar, "Eğitime verilecek her katkı, yapılacak her yatırım ülkemizin geleceğine ve refah seviyesinin yükselmesine yöneliktir. Millet olarak dünyadaki yerimizi güçlendirmenin ve yukarılara taşımanın yolu eğitimle mümkündür. Bizlere hayatın gerçeklerini, ülke ve millet sevgisini öğretmenin yanında başarıya giden yolu gösteren değerli öğretmenlerimizin yeri hiçbir şekilde doldurulamaz" dediler.

'İnsanlığın en kutsal mesleğinin' öğretmenler tarafından icra edildiğini dile getiren Yıldırım ve Teymur, mesajlarında şu ifadelere yer verdi:

"Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün de ifade ettiği gibi; 'Ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.' Sosyal ve ekonomik refah seviyesi yüksek, çağdaş ülkeler seviyesine erişmiş bir Türkiye yaratmak ancak eğitimle mümkün olabilir. Bilgi ve teknoloji çağını yaşadığımız bu dönemde bilgi toplumu olmanın en temel şartı, eğitimli insan gücüne sahip olmaktır. Türkiye'nin çağı yakalayabilmesi, özellikle sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi ile mümkündür. Bunun yolu da şüphesiz eğitimden geçmektedir. Öğretmenlerimizin toplumumuzu daha ileri noktalara taşıyacak yeni nesilleri bilgi çağı ışığında yetiştireceğine olan inancımız tamdır. Öğretmenlerin yetiştireceği donanımlı yeni nesiller, toplumumuzu medeniyet yarışında en ileri götürecek en büyük gücümüzdür. Öğretmenlerimizin gününü kutluyor, ebediyete intikal etmiş ve şehit olan öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, eğitim camiasının tüm mensuplarına sevgi, saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!