GKV’lilerden, Ankara’ya çıkarma

Güncelleme Tarihi:

GKV’lilerden, Ankara’ya çıkarma
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2018 10:07

GKV’lilerden, Ankara’ya çıkarma

Haberin Devamı

Hasan KIRMIZITAŞ/GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Kolej Vakfı İlkokulu öğrencileri Ankara’ya çıkarma yaptı. Ankara’nın tarihi ve turistik yerlerini gezen GKV’liler, Anıtkabir’i de ziyaret ederek Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulundu.

Özel Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu üçüncü sınıf öğrencileri Ata’ya olan saygılarını göstermek üzere Anıtkabir ziyareti gerçekleştirdi. Atatürk’e duydukları büyük sevgi ve saygının, cumhuriyete olan bağlılıklarının bir ifadesi olarak yaptıkları Ankara gezisinde öğrenciler ve veliler hayatları boyunca unutamayacakları anlar yaşadı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir’i ziyaretleri sonrasında öğrenciler, 2'nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’ye ait Pembe Köşk’ü de ziyaret eden ve merhum cumhurbaşkanının kızı Özden İnönü Toker ile sohbet etti. Atatürk Orman Çiftliğinde yer alan Atatürk evini de ziyaret eden öğrenciler Atatürk’ün hayatına dair pek çok şey öğrendi. Birinci ve İkinci Meclis binalarını da gezen GKV’liler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun en önemli tarihi mekânlarını yerinde inceleme fırsatı buldu.

Kolej Vakfı heyeti, Ankara gezisi süresince Maden Tetkik Arama ve Enerji Parkına, tarihi Ankara evlerine, Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşını kaleme aldığı ev, Ters Ev ve Akvaryum gezileri de yaptı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!