GKV'de, 'Oratoryo' sahnelendi

Güncelleme Tarihi:

GKVde, Oratoryo sahnelendi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2018 14:55

GKV'de, 'Oratoryo' sahnelendi

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - TÜRKİYE Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 80'inci yılında Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulunda düzenlenen anma etkinlikleri başladı. Karanlıktan Aydınlığa Oratoryosunun sahnelenmesinin ardından ilkokul öğrencileri Atatürk konulu şiirler okuyarak Atatürk’ün sevdiği parçaları seslendirdi.

Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulunda Karanlıktan Aydınlığa Oratoryosu öğrenciler tarafından sahnelendi. Atatürk’ün yaşamından kesitleri anlatan GKV Özel İlkokulu Müdürü Mustafa Şenel, “1881 yılında Selanik’te Zübeyde Hanım ve Ali Rıza Bey’in evladı olarak dünyaya geldi. Babası ona Mustafa ismini verdi. Öğretmeni onu ‘bilgi ve erdem yönünden olgun kişi’ manasına gelen Kemal adı ile onurlandırdı. Askeri okula gitmek istediğine kendi kendine karar verdi. Aslında annesi buna çok razı değildi, ne de olsa tek erkek evlattı. Mustafa Kemal kararından vazgeçmedi. Subay oldu. Şam’da, Trablus’ta, Diyarbakır’da, İstanbul’da, Sofya’da, Çanakkale’de kritik görevler üstlendi. Vatanın her karışına canı feda genç bir subaydı. Gün oldu hastalandı ve hatta vurularak yaralandı, gün oldu cepheye ulaşmak için at sırtında sekiz gün çöl yolculuğu yaptı, gün oldu hakkında ölüm emri çıkarıldı, gün oldu yokluk ve yoksunluk içinde yaşamaya mecbur edildi ama hiçbir zaman yılmadı. Ve bir gün geldi çattı. Mustafa Kemal o güne 'doğum günüm' dedi. 19 Mayıs 1919. Samsun’a ayakbastı. Amasya, Sivas, Erzurum ve nihayet Ankara’da vatanseverleri bir araya topladı. Dünya tarihinde eşi görülmemiş bir devrimin habercisiydi bütün bu olanlar. Mustafa Kemal’in önderliğinde TBMM kuruldu, Kurtuluş Savaşı verildi, Bağımsızlık ilan edildi, Cumhuriyet ilan edildi, Hilafet kaldırıldı. O, harf inkılabı, kılık kıyafet inkılabı, endüstri devrimi, eğitim devrimi, insan hakları devrimi gibi pek çok büyük başarılara imza attı. 80 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyeti bizlere ve gelecek nesillere emanet ederek aramızdan ayrıldı. O ulusumuzun tüm tarih boyunca yetiştirmiş olduğu en büyük Türk’tür. İdealleri bu milletinin yüreğinde yaşadığı sürece Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk hep yaşayacaktır. Atatürk’ü anlamak ve anlatmak, onun kurduğu cumhuriyete ilelebet sahip çıkmak bizim birincil onur meselemizdir. Ata’mızı büyük bir sevgi, özlem, minnet ve saygı ile anıyoruz. Sayın öğretmenlerimiz, kıymetli misafirler ve sevgili öğrenciler, ne zaman ulusça bir ümitsizliğe düşersek 10 Kasım’ı, saat 9’u 5 geçe, zamanın durduğu anı hatırlayalım. Bütün bir ulusun aynı anda yaşadığı o büyük gururu hatırlayalım. Bu gurur bizi bir arada tutan güçtür" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından öğrencilere, '80'inci anma yılında, 80 kelime ile Atatürk’ konulu belgesel izletildi. Belgeselin ardından öğrencilerin hazırladığı  ‘’Karanlıktan Aydınlığa’’ oratoryosu sahnelendi. GKV Özel İlkokulu öğrencilerinden oluşan okul orkestrası da günün anısına Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirirken bazı öğrenciler de Atatürk konulu şiirler okuyarak etkinliğe renk kattı. Etkinliğin sonunda sahnedeki öğrenciler ve izleyicilerin hep birlikte seslendirdiği ‘Ben seni görmeden sevdim’ şarkısı büyük ilgi gördü.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında Atatürk Haftası etkinlikleri çeşitli söyleşi, şiir ve resim yarışmaları ve sergilerle devam edecek.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!