Gaziantepli halıcılar Almanya’ya uçtu

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepli halıcılar Almanya’ya uçtu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2020 09:55

Gaziantepli halıcılar Almanya’ya uçtu

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - ALMANYA'da düzenlenecek olan 'Domotex Hannover 2020 Uluslararası Halı ve Zemin Kaplama Fuarı'na katılmak üzere Gaziantep’ten 102 halı firması temsilcisi, özel uçakla Almanya’ya hareket etti.

Almanya’nın Hannover kentinde 10- 13 Ocak 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Domotex Hannover 2020 Uluslararası Halı ve Zemin Kaplama Fuarı’na katılmak için Gaziantepli halı üreticileri ve ihracatçıları bugün uçakla ülkeden hareket etti. Gaziantepli halıcılar ile birlikte fuarda incelemelerde bulunmak üzere Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Sait Kirazoğlu, Müslüm Yüksel, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, ile yerel yöneticiler de heyette yer aldı.

TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan, yolculuk öncesi yaptığı değerlendirmede, “Türkiye için önemli bir fuar, halı sektörü için önemli bir fuar. Bütün firmalarımız gerekli hazırlıklarını yaptı. 2020 koleksiyonlarımız ilk kez alıcılarla buluşturulacak" dedi.

Almanya'da düzenlenecek olan fuarın Türk firmalarının önemli bir yere sahip olduğunu belirten Salahattin Kaplan, “Fuarın tamamı 106 bin 321 metrekare alandan oluşmaktadır. Türk firmaları 190 stant içinde toplam 26.678 metrekare alana yerleşmektedirler. Bu anlamda fuarın en büyük katılımcı ülkesi yıllardır olduğu gibi bu yıl da Türkiye olacaktır. Türkiye’den katılan firmaların 102’si yani yüzde 54’ü Gaziantep’ten katılmaktadır. Sektör temsilcilerimiz, 2020 yılı koleksiyonlarını ve yenilikçi ürünlerini fuar süresince sergileyerek dünyanın birçok ülkesinden gelecek olan ziyaretçiler ile ticari iş birliği sağlayacaktır. 2020 yılının sektörümüz için önemli bir yıl olacağına ve yılsonu hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyor, fuarın ülkemiz ve halı sektörü için başarılı geçmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Kaplan ise 139 ülkeye 1 milyar 697 milyon 879 bin dolarlık ihracat yaptıklarını hatırlatarak, "Temel hedefimiz bulunduğumuz zirvede kalıcı hale gelmek, yatırımlarımızı güçlendirirken ihracatımızı sürdürülebilir hale getirmek. " dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!