Başkan Şahin, Asya belediye başkanlarıyla deneyimlerini paylaştı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Şahin, Asya belediye başkanlarıyla deneyimlerini paylaştı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2018 11:31

Başkan Şahin, Asya belediye başkanlarıyla deneyimlerini paylaştı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA)- GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Asya Belediye Başkanları Formuna katılan, belediye başkanlarıyla deneyimlerini paylaşarak istişarede bulundu.
Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) desteğinde, Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Asya Belediye Başkanları Forumu (AMF) 5’inci Genel Kurulu çalışmaları kapsamında 21 Asya ülkesinden gelen belediye başkanlarıyla bir araya geldi.  Yerel yönetim deneyimlerini paylaşan Başkan Şahin, sosyal, kültürel ve şeffaf belediyeciliği anlattı.  
Asya ülkelerinin kalkınması, gelişmesi ve potansiyelinin açığa çıkarılması amacıyla en başta turizm başta olmak üzere birçok konunun görüşüldüğü toplantıda, fikir alış verişinde bulunuldu. Gaziantep ile Asya kentleri arasındaki işbirliğini artırıcı protokoller imzalanarak ikili ilişkilere derinlik kazandırılması fikri gündeme getirildi, İpek Yolu üzerinde göç müzesinin kurulması için iyi niyet beyan edildi.  'Akıllı, Dayanıklı ve Yaşanabilir Asya Kentleri' temasıyla toplanan Asya Belediye Başkanları Forumu’nda, 'Asya Kentlerinin Dayanıklılığı', 'Asya Kentlerinin Yaşanabilirliği', 'Akıllı Asya Kentleri' ve 'AMF’nin 3’üncü Trafik ve Ulaşım Komitesi' başlıklı teknik konular görüşülecek. Kültürel gezi kapsamında, GAZİRAY, Kuzey Şehir, GASKİ Arıtma Tesisleri, Engelsiz Yaşam Merkezi ile Nurgana Hasan Celal Güzel Kültür ve Spor Vadisi’ni yakından görecek katılımcılar, Zeugma Mozaik Müzesini gezdikten sonra şehirden ayrılacak.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!