Asya Belediye Başkanları, forumu tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Asya Belediye Başkanları, forumu tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2018 10:18

Asya Belediye Başkanları, forumu tamamlandı

Haberin Devamı

Hasan KIRMIZITAŞ/GAZİANTEP, (DHA) - TÜRKİYE Belediyeler Birliği’nin (TBB) desteğinde, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Asya Belediye Başkanları Forumu 5’inci Genel Kurulu, tamamlandı. Foruma katılan belediye başkanları, Gaziantep’e hayran kalırken, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür etti.

21 Asya ülkesinden gelen belediye başkanlarının buluştuğu forumun kapanış toplantısında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Osman Toprak, Asya Belediye Başkanları Forumu 5’inci Genel Kurul Beyannamesi’ni okudu.

Osman Toprak, beyannamede Asya’daki sürdürülebilir kentsel gelişmeyle ilgili bilgi alış verişlerin ve en iyi uygulamaların paylaşımlarının kolaylaştırılması için daha fazla ağ oluşturma konusunda zorunluluğun farkındalığının ortaya çıktığını ifade ederek, misafirperverliğin için Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e, Gaziantep ve Türkiye Cumhuriyeti’ne teşekkür edildiğine dikkat çekti.

Osman Toprak, öte yandan forumda Kadın Ağ başlıklı yeni bir ağ kurulması konusunda karar alındığını da vurgulayarak, "Bu ağın kadının güçlendirmesi ve politika geliştirme, planlama ve cinsiyet eşitsizliğinin kaldırılması bağlamında belediyesel hususlarda denetleme konuları üzerine şart koşuldu. AMF şartnamesi çerçevesinde söz konusu ağ, aynı zamanda Asya şehirlerindeki belediye başkanları, danışmanlar ve yetkililerin yanı sıra şehir uzmanları ve girişimcilerin müdahil olduğu yere hükümetlerle örnek uygulamaların ve bilgilerin paylaşımına olanak sağlanması maksadıyla faaliyetlerde bulunulacak. Seçilmiş şehir yetkililerinin merkezi görevleri ekseninde karşılıklı etkileşim görüş ve deneyim paylaşımına olanak sağlama zorunluluğu olan AMF şehir danışmanları ağının kurulması konusunda da karar verildi. Daha önceki AMF nihai beyanlarına uygun olarak AMF sekretaryası ve üye ülkeler arasında web sitelerin de müdahil edildiği, zamanlı irtibat ve etkileşimleri olanak sağlayacak sistem ve mekanizmaların geliştirilmesine devam edilmesi konusunda gerekliliğe değinildi" diye konuştu.

Toprak, son olarak icra kurulunun tavsiyeleri ile Ankara, Antalya, Kolombo, Kazan, Kerbela, Gaziantep, İslamabat ve İstanbul olmak üzere 18 şehrin icra kurulu üyeliğine katılımları konusunda karar alındığını da sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!