Köylülerin mera isyanı

Güncelleme Tarihi:

Köylülerin mera isyanı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2018 15:02

Köylülerin mera isyanı

Haberin Devamı

Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR'in Mahmudiye ilçesine bağlı Doğanca Mahalllesi sakinleri, mera alanlarının kiraya verilmesinin ardından isyan etti. Jandarma ekipleri mahallede güvenlik önlemi aldı. 
Daha önce köy olan Doğanca Mahallesi'nde iddiaya göre; mahallede bulunan ve köylüler tarafından mera olarak kullanılan vakıf arazisini bir firma kiralayarak, çalışmalara başladı. Çalışmaları gören mahalle sakinleri ile firma çalışanları arasında tartışma çıktı. Olayın duyulmasının ardından mahalleye çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. Jandarma ekipleri mahallede geniş güvenlik önlemi aldı. 
Doğanca Mahallesi Muhtarı Hüseyin Çitbiş, Cumhurbaşkanından yardım beklediklerini belirterek, "Burası daha önce meraydı. Bizim başka geçim kaynağımız yok. Bu köyde 3 bin küçükbaş, 300 adet büyükbaş hayvan var. Burası da giderse mahvoluruz. Burada 23 bin dekar vakıf arazisi var. Buraları hiç kimseye sormadan kiraya veriyorlar. Biz buraya yılda 15 bin lira kira veriyoruz. Bir tek Cumhurbaşkanımıza gitmediğimiz kaldı. Burası birinci sınıf çayır mera. Köylünün geçim kaynağı burası. Hayvanlarımız burada bizim başka yerimiz yok. Ne yazık ki şansımızdan dedelerimiz vakıf yerine oturmuş. Cumhurbaşkanımızdan yardım bekliyoruz" dedi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!